Αρχική Νέα Τοπικά Σταμάτης Γεντής: Το υπουργείο καλεί το Δήμο Αμανής να επιστρέψει τα χρήματα

Σταμάτης Γεντής: Το υπουργείο καλεί το Δήμο Αμανής να επιστρέψει τα χρήματα

6

 

   Χίος  5-10-2010

 

                                           Ντροπή για το Δήμο Αμανής !

                        Τον καλεί το Υπουργείο να επιστρέψει τα  χρήματα.

   Ο Δήμαρχος Αμανής Γ. Χρίτης είχε χαρακτηρίσει  «ανυπόστατες» τις καταγγελίες μου για πληρωμή ανύπαρκτων έργων, αλλά δύο μέρες μετά, στις 24-9-2010, ήλθε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάλληλος, με ειδική αποστολή, να του παραδώσει  τη Διαπίστωση  ελέγχου αξιώνοντας να επιστραφεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων εντός 30 ημερών, δηλαδή μέχρι 24-10-2010 !

   Πρόκειται για  έργα από Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, τα οποία φυσικά δεν είχαν εκτελεστεί.

   Κατά την επίσκεψη τότε της ομάδας ελεγκτών, ο Δήμαρχος τους έδειξε δραστηριότητες που είχαν πραγματοποιήσει οι τοπικοί σύλλογοι, όπως το Λαογραφικό μουσείο Λεπτοπόδων, το Δημοτικό σχολείο Κουρουνίων , Νενητουρίων κ.λ.π. , ενώ αιρετοί συνεργάτες του Γ. Χρίτη αν και ήταν  μέλη των αντίστοιχων συλλόγων και γνώριζαν την πραγματικότητα (!), δέχτηκαν να τοποθετήσουν  τις  σχετικές ταμπέλες για να καλύψουν τη Δημοτική Αρχή, τις οποίες βέβαια έσπευσαν να «ξηλώσουν» την επομένη του ελέγχου!

          Ας μας πει ο κ. Χρίτης:  Τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης (με αριθ. 2979, 2980 κλπ), είτε αφορούσαν «αόρατα» έργα , είτε άλλα που ήδη είχαν γίνει, με χρήματα  όμως της ΣΑΤΑ,  και  δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο, ποιος τις υπέγραψε ;  

       Είναι γεγονός ότι το οικονομικό μέγεθος αυτών των έργων δεν συγκρίνεται με το Υδρευτικό των 500.000, που ήδη έχει καταγγελθεί και παίρνει και αυτό το δρόμο του.  Δείχνει όμως, και με όσα στη συνέχεια θα αποκαλυφθούν, ότι ο Δήμος Αμανής μοιάζει με πεδίο Διαπλοκής και Διαφθοράς.

                                                                               

 

                                                                                                              Σταμ. Γεντής

                                             Δημ. Σύμβουλος Αμανής