Αρχική Απόψεις Aρθρα Ζαχαρίας Μαϊστράλης: λεφτά υπάρχουν… επιλεκτικά

Ζαχαρίας Μαϊστράλης: λεφτά υπάρχουν… επιλεκτικά

23

 

Πριν από λίγο καιρό ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος  με λύπη πληροφορήθηκε από τη Νομαρχία ότι λεφτά για την τουριστική προβολή της  ΧΙΟΥ δεν υπάρχουν. 
Με φανερή δυσφορία το δεχτήκαμε κρίνοντας  ότι μάλλον είναι αναγκαίο κακό στα πλαίσια της λιτότητας  και των περικοπών  .

Προσφάτως  κυκλοφόρησε ένα έντυπο από την Νομαρχία για τον απολογισμό του έργου της, ένα έντυπο 110 σελίδων πολυτελούς έκδοσης, όπου σε κάθε σελίδα υπάρχουν φωτογραφίες  και γενικά φαίνεται ακριβή δουλειά.

Χωρίς να αναφερθώ στο αν όσα λέγονται μέσα σε αυτό ισχύουν, θέλω να εκφράσω τις σκέψεις και τα ερωτήματά μου σχετικά με αυτό, ερωτήματα όχι μονό δικά μου αλλά και αρκετών επαγγελματιών της ΧΙΟΥ.

Όταν δεν έχουμε χρήματα για να προβάλουμε τον τόπο μας και να βοηθήσουμε όσους θα ωφεληθούν άμεσα η έμμεσα από αυτή την προβολή {πάνω από το μισό πληθυσμό της ΧΙΟΥ }γιατί σπαταλάμε χρήματα για αυτή την πράξη που αποσκοπεί στο όφελος 254 ατόμων ….του κ. Λαμπρινουδη και του δημοτικού συνδυασμού του, μια και το Νομαρχιακό φυλλάδιο κυκλοφορεί στο εκλογικό, ή όπως αλλιώς λέγεται κέντρο του συνδυασμού του στην Απλωταριά!!!

Σίγουρα αυτό το φυλλάδιο τυπώθηκε νόμιμα όμως δεν ξέρω κατά πόσο είναι ηθικό μέσα σε προεκλογική περίοδο να  γίνονται τέτοιες ενέργειες που σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του φορολογούμενου σε προσωπική προβολή.

 Μέχρι πότε θα γίνονται <<μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα>>, αυτά έχουν οδηγήσει την Χώρα μας σε αυτή την θέση και τις συνέπειες τις βλέπουμε και τις πληρώνουμε καθημερινά όλοι, από τους συνταξιούχους μέχρι τους δημόσιους υπαλλήλους και τους επαγγελματίες.

Μήπως αυτή η νοοτροπία πρέπει να σταματήσει και οι εκφραστές της να πάνε εκεί που πρέπει;
Αρκετά δεν ανέχτηκε ο Λαός να πληρώνει αυτούς που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα όχι σαν δικό τους – το δικό τους το προσέχουν – αλλά σαν λεφτά για ξόδεμα;
Μήπως  ο κ. Νομάρχης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, για την προσωπική του προβολή;

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΙΣΤΡΑΛΗΣ  αν. Γραμματέας ΟΕΒΕ Χιου.