Αρχική Νέα Τοπικά Ανταρσία στο Αιγαίο: Φτωχός συγγενής η παίδεια στην Ελλάδα του Παπανδρέου

Ανταρσία στο Αιγαίο: Φτωχός συγγενής η παίδεια στην Ελλάδα του Παπανδρέου

5

 

Δελτίο τύπου

 

 

Μυτιλήνη, 8.10.2010

 

 

Φτωχός συγγενής η παίδεια στην Ελλάδα του Παπανδρέου

Η φιέστα των εγκαινίων του “ψηφιακού σχολείου” στη Λήμνο από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας δεν μπορεί κρύψει την πραγματικότητα: στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ η παιδεία είναι φτωχός συγγενής.

Τι δεν θα πει η κυβερνητική προπαγάνδα για το νομό που επισκέπτεται το κλιμάκιο της κυβέρνησης:

             από τα γυμνάσια και τα λύκεια λείπουν βασικά βιβλία, ακόμα και για τα μαθήματα κατεύθυνσης με αποτέλεσμα την κακή προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας να μεταφέρει την ευθύνη στην απεργία των φορτηγατζήδων δεν έχει καμία βάση: δεν μπορείς να μεταφέρεις κάτι που δεν υπάρχει…

             Στο ΕΠΑΛ Καλλονής λείπουν 6 καθηγητές, ενώ 6 τμήματα κάνουν μάθημα σε λυόμενα, μέσα στη βρόμα και με τα νερά που μπαίνουν από παντού.

             Στο Λύκειο Πέτρας το μάθημα γίνεται σε ακατάλληλα, επικίνδυνα κτίρια.

             Στο ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, καθώς στοιβάζονται σε κοντέινερ, τα οποία αντικατέστησαν τις εγκαταστάσεις με αμίαντο…

             Οι επισκευές στο 5ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης σταμάτησαν, γεγονός που ξεσήκωσε τους γονείς, καθώς τα παιδιά τους για χρόνια στεγάζονται σε λυόμενα.

             Στο Γυμνάσιο Καλλονής λείπουν 3 καθηγητές.

             Στο Λύκειο Άντισσας λείπουν 3 καθηγητές.

             Στο Γυμνάσιο Πέτρας λείπουν 4 καθηγητές.

             Στην ΕΠΑΣ Μυτιλήνης λείπουν μια σειρά καθηγητές ειδικοτήτων.

Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, δεν είναι συνολικός. Αν το θέμα εξεταστεί συνολικά για όλη την περιφέρεια Β. Αιγαίου, οι διαπιστώσεις είναι τραγικές. Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί για τις συνθήκες όπως και για το περιεχόμενο της δημόσιας εκπαίδευσης που αφορά τα παιδιά της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Παιδείας για το παιδί της προτίμησε το ακριβοπληρωμένο πρόγραμμα ιδιωτικού σχολείου. Όλα αυτά θέλει να κρύψει η κακοστημένη κυβερνητική προπαγάνδα που έφτασε σε επίπεδα ολοκληρωτικών καθεστώτων, καθώς επιστράτευσε και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο ίντερνετ για να προβάλλει τη φιέστα της Λήμνου. 

 

Ανταρσία στο Αιγαίο

αντικαπιταλιστική αριστερά