Αρχική Νέα Τοπικά Οικολογικός Ανεμος- Ηλίας Γιαννίρης – επαφές στη Μυτιλήνη – Χίο – υπ....

Οικολογικός Ανεμος- Ηλίας Γιαννίρης – επαφές στη Μυτιλήνη – Χίο – υπ. περιφερειάρχης Λέσβου

4
Στη Μυτιλήνη βρέθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου ο Υπ. Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου Ηλίας Γιαννίρης.
Πραγματοποίησε επαφές με φορείς του τόπου ενώ σε συνέντυξη τύπου που παραχωρήθηκε ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Μιχάλη Μπάκα.  
Το Σαββάτο 9 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με το Συνδυασμό «Οικολογικός Άνεμος» Ηλίας Γιαννίρης βρέθηκε στη Χίο προκειμένου να έχει επαφές με φορείς του νησιού και να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις δυνατότητες του νησιού μας.
Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου, στο αναψυκτήριο του κήπου μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού και έγινε ανταλλαγή προβληματισμών, ιδεών και  προτάσεων.
 
Μιχάλης Μπάκας, σύντομο βιογραφικό
 
O Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1973, σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντική πολιτική, τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχτηκε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος του καθώς και ως  συνδικαλιστής Πρόεδρος στο σύλλογο συμβασιούχων υπαλλήλων του Παν. Αιγαίου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στη διοικητική υποστήριξη των Μεταπτυχιακών σπουδών του Τμ. Περιβάλλοντος.
Συμμετείχε σε οικολογικές ομάδες με δραστηριότητα στη Μυτιλήνη (ΣΠΑΤΠΕ, Ναυτίλος εν δράσει, ποδηλάτες Μυτιλήνης) στηρίζοντας με την παρουσία του τη συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων κατά τη χάραξη και εφαρμογή περιβαλλοντική πολιτικής.
Διαμένει μόνιμα στη Μυτιλήνη από το 1991, είναι συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και 2009.