Αρχική Νέα Τοπικά Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμποχώρων

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμποχώρων

65

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Διονυσίου, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμποχώρων. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην παραχώρηση από πλευράς της Ιεράς Μητρόπολης Χίου του οικοπέδου όπου ανεγέρθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που πραγματοποιήθηκε. Κάλεσε τους γονείς να ωθήσουν τα παιδιά τους προς τον αθλητισμό και να αξιοποιήσουν τις νέες αυτές υποδομές προς όφελός τους, και συνεχάρη το Νομάρχη Χίου, το Δήμαρχο Καμποχώρων και όλους όσους συνέβαλαν για αυτό το έργο που, όπως είπε, «όλοι θαυμάζουμε σήμερα».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καμποχώρων Χαρίλαος Κουτσουράδης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και στις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν προκειμένου να υπάρχει σήμερα ένα γυμναστήριο – κόσμημα για τον τοπικό αθλητισμό. Τόνισε ότι το Γυμναστήριο λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να φιλοξενήσει 400 θεατές.

Ο Δήμαρχος Καμποχώρων Μανόλης Κράκαρης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι το νέο Κλειστό Γυμναστήριο είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες του νησιού στον τομέα του αθλητισμού. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο για την παραχώρηση του οικοπέδου και αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τη Ν.Α. Χίου μέσω προγραμματικής σύμβασης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης χαρακτήρισε το νέο γυμναστήριο «το διαμάντι των Καμποχώρων» και τόνισε ότι έρχεται να καλύψει τις ανάγκες διότι το Κλειστό της Χίου έχει πλέον κορεστεί. Ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που συνέβαλαν, την ανάδοχο κοινοπραξία και τους μηχανικούς που υλοποίησαν το έργο. Αναφερόμενος στην διοικητική μεταρρύθμιση, ο κ. Λαμπρινούδης τόνισε ότι από 1/1/2011 ο νέος δήμος θα πρέπει να δείξει ενδιαφέρον και φροντίδα για την εύρυθμη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου, με στόχο να στελεχωθεί από μόνιμο προσωπικό, που θα επιτρέψει τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Η εκδήλωση των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Χαλκειούς και Δαφνώνα, ενώ ακολούθησε αγώνας καλαθοσφαίρισης ανάμεσα στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων και τον Β.Α.Ο.Λ.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης  ο Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Ηλίας Κλεισσάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χίου Πέτρος Ντομάτας, η Αντινομάρχης Χίου Αποστολία Λύκου, η Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Μαρία Γιαννούλου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Στέφανος Φαρατζής, ο Πρόεδρος του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου  Δημήτρης Μάντικας, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου, δημότες Καμποχώρων, μαθητές και αθλητές.

ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων Ν.Α. Χίου