Αρχική Νέα Τοπικά Γ. Χαλλιορής, με σύνθημα τη ΝΕΑ αντίληψη, τι είπε σε συνέντευξη τύπου...

Γ. Χαλλιορής, με σύνθημα τη ΝΕΑ αντίληψη, τι είπε σε συνέντευξη τύπου για Βογιατζή, ΝΔ, ψηφοδέλτιο

24

 

 «Θεωρούμε ότι σε εποχές μνημονίου, μέτρων άδικων, μέτρων για τα οποία ο λαός ασφυκτιά, χρειάζεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες, χρειάζεται να υπάρξει όραμα και ελπίδα για τους ανθρώπους και τον τόπο», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (μόνο για τα έντυπα μέσα και το διαδίκτυο και όχι για τα ραδιοτηλεοπτικά), ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χαλλιορής.

Αυτή την ανάγκη την προσδιόρισε στα πλαίσια της Χίου και των δημοτικών εκλογών ότι μπορεί να την καλύψει η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, που σημείωσε ότι τη γνωρίζουν οι πολίτες από το 2006.

Μάλιστα παρουσίασε αυτή την προσπάθεια γέννησης του καινούργιου, που το αντιπαλεύουν οι υπάρχοντες μηχανισμοί, σαν τους πόνους της γέννας.

Ο Γιάννης Χαλλιορής έδωσε επίσης το και κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας που θα είναι:

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

«Θ’ αλλάξει η πόλη μας όταν θα βοηθήσουν και οι πολίτες, όταν νιώσουν και νιώθουν σήμερα την ανάγκη να προκύψει κάτι νέο. Έξω από στερεότυπα, έξω από μηχανισμούς, έξω από δεσμεύσεις. Αυτή είναι η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και αυτό το μήνυμα έρχεται να υπηρετήσει. Σε όλη αυτή την προεκλογική καμπάνια θα έχουν να συγκρίνουν τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και την παλιά αντίληψη», είπε.

Ο Γ. Χαλλιορής εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι αισιόδοξα, και τόνισε ότι μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων την προσεχή Κυριακή η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ θα βρεθεί κοντά στον πολίτη περνώντας του το μήνυμα ότι «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Τόνισε ότι θα είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στην προεκλογική καμπάνια ώστε ο καθένας να μπορεί να συγκρίνει την παλιά με τη νέα αντίληψη σημειώνοντας:
«Με απόλυτο σεβασμό στα οικονομικά δεδομένα, δεν θα προκαλέσουμε. Είναι ειλημμένες οι αποφάσεις στο συνδυασμό για το πώς θα κινηθούμε. Με σεβασμό στους πόρους, και στους οικονομικούς και στους ανθρώπινους. Δεν είναι εποχή των προκλήσεων. Θα σεβαστούμε το περιβάλλον, σε όλη μας την καμπάνια. Δεν θα ρυπάνουμε, και δεν θα υπερβάλλουμε.

Όλο αυτό που θα φτιάξουμε θα είναι ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ».

 

Ανεξάρτητοι

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, λέγοντας ότι δεν θέλει να αδικήσει κανένας, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να βγει δημόσια και να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Ζήτησε επίσης ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με πρ΄σοωπα και τυχόν θέσεις που πρεσβεύουν, να γίνουν μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου, το οποίο αναμένεται να απαρτίζεται από πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο κ. Χαλλιορής απέφυγε να απαντήσει και για το ποσοστό κάλυψης των θέσεων του ψηφοδελτίου (απαιτούνται συνολικά 254 άτομα στο Δήμο Χίου για έναν πλήρη συνδυασμό), συμφωνώντας ότι το θέμα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό.

 

 Για τη ΝΔ

Στην ερώτηση αν ωφέλησε ή έβλαψε η στήριξη της ΝΔ, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή με επίσημη ανακοίνωσή του συνδυασμού μας χαιρετίσαμε αυτή την τιμή από την πλευρά της ΝΔ». Τόνισε ότι το γεγονός είναι μια μεγάλη υπέρβαση για ένα μεγάλο κόμμα, και αποτελεί ένα μήνυμα προς την κοινωνία.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «ήμασταν και θα είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός. Είμαστε ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ιδρυτικό μέλος του πανελληνίου δικτύου των ανεξάρτητων κινήσεων, μετέχουμε στα όργανά του. Οπωσδήποτε η στήριξη της ΝΔ μένει να αποδειχτεί και στην πράξη πόσο χρήσιμη θα είναι. Θεωρούμε όμως ότι ως γεγονός σηματοδοτεί μία νέα αντίληψη στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

Για Βογιατζή

Στο ερώτημα τι θα προτείνει στους ψηφοφόρους της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ να ψηφίσουν στην Περιφέρεια, από την ώρα που υποστηρίζονται από τη ΝΔ, σημείωσε:

«Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι είναι άνθρωποι που έχουν τα δικά τους κριτήρια και μπορούν να κρίνουν ότι τους εκφράζει καλύτερα.

Εμείς δεν νιώθουμε την ανάγκη, ούτε έχουμε αναλάβει καμία δέσμευση να υποδείξουμε κανέναν υποψήφιο.

Κοιτάξτε, το μήνυμά μας το σημερινό είναι το εξής: κάτι νέο γεννιέται.

Εάν αυτό το νέο έχει δεσμεύσεις, μπαίνει σε καλούπια, αρχίζει και συναλλάσσεται με τον οποιονδήποτε, αρχίζει και χειραγωγεί συνειδήσεις, εκβιάζει ή εξαγοράζει τότε μιλάμε για την παλιά αντίληψη. Εμείς είμαστε η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ».

Ενώ σχετικά με τη σχέση που έχει με τον Παντελή Βρουλή, τόνισε ότι η σχέση τους πάνω από όλα είναι ανθρώπινη. «Σε ότι αφορά την πολιτική ενδεχομένως να έχουμε διαφορετικές οπτικές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για το καλό του τόπου δυο άνθρωποι που θα έχουν εκλεγεί σε καίρια πόστα δεν θα πρέπει να συνεργαστούν. Και το τονίζω το ΠΡΕΠΕΙ γιατί νομίζω ότι οι κοινωνίες πάνε μπροστά μέσα από τη σύνθεση», πρόσθεσε.

Τέλος ο Γιάννης Χαλλιορής, που φαίνεται ότι ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι όλα πάνε καλά ανεξάρτητα από φημολογίες τάχθηκε κατά του μνημονίου, αφήνοντας στην ουσία μόνο υπερασπιστή στο νησί τον πολύδωρο Λαμπρινούδη.