Αρχική Νέα Τοπικά Τα 15 πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Π. Βογιατζή- συέντευξη τύπου...

Τα 15 πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Π. Βογιατζή- συέντευξη τύπου & παρουσίαση συνδυασμού

32


Τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγώνας για τα Νησιά μας», ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χίο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παύλος Βογιατζής.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε μεταξύ άλλων την πολιτική του συνδυασμού του,  αναφέροντας ως πρώτες προτεραιότητες στο νομό, το θέμα του νερού ,το νέο λιμάνι και την επέκταση του αεροδρομίου.
Θυμίζοντας ότι στην πολιτική τον έσπρωξε ο πρώην Χιώτης υπουργός Γιώργος Μισαηλίδης, σημείωσε ότι ήταν χρέος να τον ευχαριστήσει στη μνήμη του.
Με όμορφο τρόπο παίνεσε τους Χιώτες λέγοντας ότι πριν από 200 χρόνια ζητούσαν να γίνει πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο χαρακτήρισε σαν το “σπουδαιότερο εργαλείο ανάπτυξης”. Έδωσε δε και το παράδειγμα με το μοντέλο του “πράσινου νησιού” που αναπτύχθηκε στον Αϊ Στράτη και που μπορεί να γίνει και στα υπόλοιπα μικρά νησιά.
Λέγοντας ότι ο συνδυασμός του θα είναι “επικεφαλής όλων των κοινωνικών και λαϊκών αγώνων των νησιών μας”, έκλεισε το “μάτι” στην αριστερά (τουλάχιστον για τη 2η Κυριακή). Ζήτησε δε την άμεση παρέμβαση της Χιώτισσας υφυπουργού Ελπίδας Τσουρή ώστε πριν την 1η Νοεμβρίου να δοθεί λύση στο θέμα των άγονων γραμμών, είτε με την παράταση των συμβάσεων είτε με απευθείας ανάθεση ώστε να μην μείνουν τα νησιά μας χωρίς συγκοινωνία.
“Απόλυτο δίκιο” έδωσε στο Γιάννη Χαλλιορή σε ότι αφορά στο τι θα συστήσει στους ψηφοφόρους της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ να ψηφίσουν στην Περιφέρεια.

 

«Νομίζω ότι ο κ. Χαλλιορής έχει απόλυτο δίκιο. Κάθε άνθρωπος ψηφίζει την επιλογή του. Κανένας δεν μπορεί να κατευθυνθεί, να ψηφίσει κάποιον υποψήφιο ή κάποιον άλλο. Νομίζω λοιπόν ότι η απάντηση που έδωσε ο κ. Χαλλιορής είναι μια αυτοδιοικητική απάντηση η οποία με καλύπτει απολύτως», είπε χαρακτηριστικά.

Νερό, λιμάνι, αεροδρόμιο

Αντίθετα με την αναφορά του σε δύο έργα έδειξε και τη διαφορετική του θέση με το νυν Νομάρχη Χίου.

Θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα το νερό, σημείωσε ότι “έχουν γίνει πάρα πολύ ακριβά και μεγάλα έργα για το νερό εδώ στη Χίο, χωρίς να έχουμε φθάσει στην αντιστοιχία του αποτελέσματος ανάλογα με το μέγεθος των έργων. Αρα πρώτη προτεραιότητά μας να μπορέσουμε να τα κάνουμε λειτουργικά και να υπάρξει απολαβή η οποία χρειάζεται στον κόσμο με το θέμα του νερού”.
Δεύτερο θέμα έθεσε το λιμάνι της Χίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγάλο λιμάνι. Σημείωσε όμως ότι αν δεν δημοπρατηθεί μέσα στο 2011, ως ένα από τα 10 μεγάλα έργα που προβλέπει το Μνημόνιο, τότε θα πρέπει να πάμε στην “εξίσου καλή λύση” της επέκτασης του υπάρχοντος λιμανιού. “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος είμαι υπέρ του νέου λιμανιού, υπό την προϋπόθεση να είναι ένα από τα 10 έργα που είναι μέσα στο Μνημόνιο και θα δημοπρατηθούν μέσα στο ’11”, τόνισε.
Ως τρίτο έργο έθεσε το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου, η οποία όπως είπε μπορεί να εξεταστεί και με μελετητές ώστε να γίνει σε μικρότερη έκταση και να ξεπεραστεί το θέμα των αντιρρήσεων της ΥΠΑ λόγω του μεγάλου κόστους των απαλλοτριώσεων.
Τέλος αναφέρθηκε σε ένα έργο, που το ονόμασε ως “καημό” του και δεν είναι άλλο από την ανάπλαση της περιοχής του Ναυτικού ομίλου Χίου , όπου δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε γνωριμία που έχει ώστε το κτήριο και η περιοχή γενικότερα του Ναυτικού Ομίλου Χίου να ξαναλειτουργήσει και να γίνει κύτταρο του αθλητισμού.


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΙΟΥ


Με επικεφαλής, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή το ψηφοδέλτιο της Χίου του συνδυασμού “Αγώνας για τα νησιά μας” απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα:

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΑΓΑΠΟΥΣΗΣ

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΝ

ΑΜΕΝΤΑΣ

 

ΙΣΙΔΩΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΖΑΝΝΙΚΟΣ

 

ΜΑΡΚΟΣ

ΚΗΡΥΚΟΣ

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΝ

ΚΑΡΜΑΤΖΗΣ

 

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ

ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ

 

ΑΡΓΥΡΩ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

ΜΑΛΑΦΗΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

ΙΑΤΡΟΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ

ΙΑΤΡΟΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΣ

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΞΕΝΑΚΗΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΠΡΩΪΟΥ

 

ΜΑΡΙΑ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ-ΣΟΔΗ

 

ΜΑΡΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΤΣΑΡΤΣΑΛΗΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΨΩΡΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ