Αρχική Νέα Τοπικά Μετωπική σύγκρουση της Κυβέρνησης και με εργαζόμενους σε Δήμους που ανακοίνωσαν αποχή...

Μετωπική σύγκρουση της Κυβέρνησης και με εργαζόμενους σε Δήμους που ανακοίνωσαν αποχή εργασίας το σαββατοκύριακο

7

 

Εκδικάζονται σήμερα το μεσημέρι τα ασφαλιστικά μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών κατά της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους Δήμους ανακοίνωσαν αποχή από την εργασία για αυτό το σαββατοκύριακο, μέρες κρίσιμες αφού οι δημοτικοί και περιφερειακοί συνδυασμοί κλείνουν τα ψηφοδέλτιά τους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την ώρα που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι εργαστούν το σαββατοκύριακο ανακοίνωσε αποχή, ενώ κατά τόπους τα δημοτολόγια των Δήμων ενημέρωναν του υποψήφιους Δημάρχους να φροντίσουν τις εκκρεμότητες τους με τα πιστοποιητικά των υποψηφίων ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
Χθες μετά την ανακοίνωση για ασφαλιστικά μέτρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 “Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αντί να μεριμνήσουν για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. επέλεξαν το δρόμο που οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση μαζί τους. Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των εργαζομένων το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 από τη λειτουργία των Δημαρχείων και των Κοινοτικών καταστημάτων με σκοπό την προετοιμασία των εκλογών.

 

 

 Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους καλεί να παραστούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5, αίθουσα 1) και τους συνδικαλιστικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αύριο (ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010) στις 2.30 το μεσημέρι.

 Δηλώνει δε αποφασισμένη να συνεχίσει το αγώνα της έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, για τα οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία.

         

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.”