Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: Πως οι κακοποιήσεις ζώων δυσφημούν τη Χίο

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: Πως οι κακοποιήσεις ζώων δυσφημούν τη Χίο

4

Συμβαίνουν καθημερινά και τα βλέπουν όλοι. Αυτοκίνητα να σταματούν στη μέση του πουθενά και να παρατάνε ζώα, οδηγοί ή πεζοί να σκοτώνουν σκυλιά και γατιά χωρίς λόγο, ένα πλήθος πτωμάτων σε κάθε γωνιά του νησιού και διάφορα άλλα, ζωντανά πτώματα, δεμένα χωρίς νερό και τροφή, κάτω από τον ήλιο και τη βροχή, σε εκατοντάδες αυλές και χωράφια σε ολόκληρη τη Χίο, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος και συνεχίζει με παραδείγματα.

 Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου, στον κεντρικό και μοναδικό δρόμο στο Εμποριός υπήρχε, και μάλλον υπάρχει ακόμα, το πτώμα μιας γάτας. Υπήρχαν επίσης ένα πούλμαν με τουρίστες και μια ομάδα Ελβετών με τροχόσπιτα.

   Η κυρία Α.Μ., κάτοικος Ναυτικού Ομίλου, είδε, την 1η Οκτωβρίου, ένα ασημί τζιπ να παρατάει ένα κουτσό λυκόσκυλο στην Αγία Παρασκευή, στις Καρυές.  

 

 

 

 

 

 

 

  Φέτος το καλοκαίρι απευθύνθηκαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο με την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτή η απολίτιστη κατάσταση, διάφοροι Χιώτες, κυρίως κάτοικοι εξωτερικού. Η κυρία Μ.Κ., κάτοικος περιοχής Μπέλλα Βίστα το καλοκαίρι και Αθήνας το χειμώνα, είδε οδηγό να πατά σκύλο. Η κυρία Λ.Β., κάτοικος Κάμπου το καλοκαίρι και Λονδίνου το χειμώνα, είδε στα Ψαρά οδηγό να πατά, επίτηδες, γατί. Η κυρία Μ.Α., κάτοικος Μεστών το καλοκαίρι και Αθήνας το χειμώνα, γνώριζε ποιος παράτησε τέσσερα ημίαιμα χάσκυ στο χωριό και πέρασε τις διακοπές της προσπαθώντας να τους βρει σπίτι. Η κυρία C. de N., κάτοικος Καλλιμασιάς το καλοκαίρι και Άμστερνταμ το χειμώνα, είδε ένα γέρο να παρατάει μια κούτα με γατάκια στο δρόμο μεταξύ Καλλιμασιάς και Καταρράκτη. Πέντε γατιά πατήθηκαν από αυτοκίνητα διότι πετάχτηκαν έξω μόλις η γυναίκα πήγε να ανοίξει την κούτα, ένα σώθηκε και ζει τώρα στην Ολλανδία.

 

 

 

 

 

Τέλος, εάν πέσει η ματιά κάποιου στο ξενοίκιαστο κατάστημα της οδού Ροΐδου, στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο παρτέρι με την κρήνη του Συγγρού, αηδιάζει, όχι μόνο από τη βρωμιά των αφισοκολλήσεων και των σκουπιδιών, αλλά και από το θέαμα των περιστεριών που κείτονται νεκρά.