Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαίνια Βυζαντινού Μουσείου -για 2η φορά- από τη ΓΓ Πολιτισμού

Εγκαίνια Βυζαντινού Μουσείου -για 2η φορά- από τη ΓΓ Πολιτισμού

5

Τη Χίο επισκέπτεται την Παρασκευή, 15/10, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Βυζαντινού Μουσείου, στο νεοανακαινισμένο Μετζητιέ Τζαμί. Πρόκειται για τα δεύτερα εγκαίνια (!) που φαίνεται η προεκλογική περίοδος τα επιβάλλει, αφού τα πρώτα έγιναν στις 4 Ιουλίου όταν και άνοιξε όπου μάλιστα είχε δικαιολογηθεί η χαμηλών τόνων εκδήλωση λόγω της λιτότητας!
Στον ίδιο χώρο θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου (στη 1.30 μ.μ.) η Γενική Γραμματέας που με ενδιαφέρον θα ακούσουμε τι έχει να πει σχετικά με τα βίαια επεισόδια που είχαμε σήμερα στην Ακρόπολη, όπου με δακρυγόνα αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους απλήρωτους συμβασιούχους.
Αναμένεται να ανακοινωθεί εξάλλου η έναρξη εργασιών για τη συντήρηση των τειχών του Φρουρίου, αλλά και να απαντηθούν ερωτήσεις όπως για παράδειγμα πότε θα είναι ανοικτή στο κοινό η Παναγιά Κρήνα που το Δεκέμβριο του 2002 (φώτο αρχείου) είχε επισκεφθεί η Γ.Γ., για το αν μνημεία όπως η Νέα Μονή θα αποκτήσουν πρόσβαση για άτομα με αναπηρίες αλλά και το πότε επιτέλους θα λήξει το… σήριαλ με το Μουσείο Μαστίχας.