Αρχική Νέα Τοπικά ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού, ποινικοποίηση και συκοφάντηση των αγώνων

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού, ποινικοποίηση και συκοφάντηση των αγώνων

6


Η κυβέρνηση υποταγμένη πλήρως στα «τροϊκανά» αφεντικά της και τους διεθνείς τοκογλύφους του Δ.Ν.Τ. εντείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την τρομοκρατία, την ωμή βία και την συκοφάντηση των εργαζομένων.

Επίθεση με ΜΑΤ και χημικά δέχτηκαν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, γιατί διεκδικούν το αυτονόητο, που είναι η καταβολή των δεδουλευμένων, η σταθερή και μόνιμη εργασία και το σταμάτημα της εργασιακής τους ομηρίας.

Στα δικαστήρια σύρουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ομοσπονδία τους, την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, με αίτημα να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι διεκδικήσεις τους και μάλιστα «… να απαγορευθεί η πραγματοποίηση κάθε άλλης απεργιακής (στάσης εργασίας, αποχής ή απεργίας) κινητοποίησης με το ίδιο ή συναφές περιεχόμενο και αίτημα».

Στους εργαζόμενους του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ προσπαθούν να ρίξουν τις αιτίες της σημερινής κατάστασης αυτών των οργανισμών, με στόχο το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και τη δημιουργία αντιθέσεων των εργαζόμενων σε αυτές με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Είναι όμως γνωστό το δικομματικό πάρτι είχε και έχει στηθεί σε βάρος αυτών των οργανισμών. Αποκρύπτεται ότι τα ελλείμματα οφείλονται στην υποχρηματοδότησή τους, τους τοκογλυφικούς δανεισμούς και την εξυπηρέτηση των μεγαλοπρομηθευτών και εργολάβων.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκφράζει την αλληλεγγύη της σ’ όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και καλεί όλα τα συνδικάτα να συντονίσουν την πάλη τους για την απόκρουση των αντιλαϊκών-νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών πολιτικών, για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, που έχουν επιβάλλει: Κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ., για μια άλλη πολιτική υπέρ των εργαζομένων και του λαού μας.