Αρχική Νέα Τοπικά Πετρέλαιο θέρμανσης από σήμερα, με πάνω από 70 λεπτά το λίτρο

Πετρέλαιο θέρμανσης από σήμερα, με πάνω από 70 λεπτά το λίτρο

5

Ξεκίνησε από σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης με τιμή που ξεπερνά τα 70 λεπτά ανά λίτρο. Στην έρευνα που κάναμε βρήκαμε τιμή 71 λεπτά ανά λίτρο.

Με τιμή έτσι των 700 και πλέον ευρώ ανα χιλιόλιτρο αποτελεί αυξημένο κίνητρο για όσους θέλουν να σας κλέψουν Μικτά κλιμάκια ελέγχου, αποτελούμενα από υπαλλήλους του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, θα ελέγχουν τις τιμές πώλησης, την ορθή παράδοση του πετρελαίου, ενώ θα διενεργούν ελέγχους στα μετρικά όργανα και παραστατικά διακίνησης των βυτιοφόρων.
Αντίστοιχοι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας.

Εν όψει της διανομής, τόσο το υπουργείο όσο και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος έχουν δημοσιεύσει ενημερωτικά δελτία με απλές και χρήσιμες οδηγίες προς τους καταναλωτές:

Να επιλέγουν την οικονομικότερη τιμή προκειμένου να συμβάλουν στην ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Οι διαχειριστές στις πολυκατοικίες και οι ιδιοκτήτες-ενοικιαστές σε μονοκατοικίες θα πρέπει να προβούν σε ογκομέτρηση των δεξαμενών προκειμένου να ελέγξουν αν παραλήφθηκε η ακριβής ποσότητα που παρήγγειλαν και καλούνται να πληρώσουν.

Το χρώμα, ένδειξη ποιότητας του πετρελαίου, να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό. Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου. Να μην εμπιστεύονται τον μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν το δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο. Να γνωρίζουν δηλαδή πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να το μάθουν, πολλαπλασιάζουν το μήκος της (π.χ. 2 μέτρα) επί το πλάτος της (π.χ. 1,25 μέτρα) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο) δηλαδή: 2 x 1,25 x 1 = 2,5 κυβικά μέτρα ή 2.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της συγκεκριμένης δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500:100 = 25).

Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιουδήποτε τεχνάσματος, να καλούν στις οικείες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις πριν την απομάκρυνση του βυτιοφόρου και να καταγγέλλουν το περιστατικό στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο νούμερο 1520.

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ