Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σύλλογος Γονέων 1ου Γυμνασίου: ναι στην επισκευή, όχι στα μέσα της χρονιάς...

Σύλλογος Γονέων 1ου Γυμνασίου: ναι στην επισκευή, όχι στα μέσα της χρονιάς και κάλεσμα για διάλογο του Αντιδημάρχου Παιδείας

9

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χίου που πραγματοποιήθηκε στις 13/10/2010 οι γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χίου μετά από τη διεξοδική συζήτηση του θέματος της μεταστέγασης   του σχολείου  για τις ανάγκες των επισκευαστικών εργασιών του κτηρίου του ιστορικού Γυμνασίου   αποφασίσαν ομόφωνα ότι:

·        ” Η επισκευή του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Χίου είναι το ζητούμενο για όλους εμάς τους γονείς, όμως αυτή   πρέπει να γίνει με τον όσο δυνατό καλύτερο τρόπο, στο συντομότερο χρονικό διάστημα και σε καμία περίπτωση στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων).

·   Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε την έναρξη των επισκευαστικών εργασιών εν μέσω της σχολικής χρονιάς διότι θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή είναι βεβιασμένη και δηλώνει προχειρότητα και μη  σεβασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η έναρξη των εργασιών να γίνει τους θερινούς μήνες.

·   Η μεταστέγαση να γίνει εντός του αύλειου χώρου του σχολείου και σε κτήρια πλησίον αυτού. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα  διαταράξει την λειτουργία του σχολείου  με κίνδυνο ακόμα και τη μη ύπαρξη, στο προσεχές μέλλον, του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Χίου”.
Τέλος ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων καλεί τον  “
αντιδήμαρχο παιδείας κ. Αμέντα σε δημόσια συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την επισκευή  του σχολείου και τη συνέχιση της παιδευτικής του διαδικασίας στη πόλη της  Χίου.“.