Αρχική Νέα Αθλητικά Μάθετε μπριτζ στη Χίο- συνάντηση γνωριμίας

Μάθετε μπριτζ στη Χίο- συνάντηση γνωριμίας

20

ΜΑΘΕΤΕ ΜΠΡΙΤΖ ΣΤΗ ΧΙΟ!


Το Αγωνιστικό Μπριτζ είναι το ένα από τα δύο αναγνωρισμένα πνευματικά αθλήματα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ από το 1975 εντάχθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής, όπως και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπριτζ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ από το 1999 αναγνωρίζεται ως οργανισμός από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην 109η συνεδρίασή της στη Σεούλ. Επίσης είναι αναγνωρισμένη από την A.R.I.S.F. (Association of Recognized International Sports Federations) και την G.A.I.S.F. (General Association of International Sports Federations).

Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που αναπτύσσει τη σκέψη μας και τη συντροφικότητα και παράλληλα μας διασκεδάζει. Μέσα από τις συναντήσεις δημιουργούμε νέους φίλους, πηγαίνουμε εκδρομές γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και τόπους, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει αποκλεισμός λόγω ηλικίας. Το Μπριτζ παίζεται από «νέους» 8 μέχρι 98 ετών και προτείνεται ανεπιφύλακτα όχι μόνο για πρωταθλητισμό αλλά και για συντήρηση της πνευματικής μας διαύγειας.

Η ΕΟΜ σήμερα έχει περισσότερα από 3,500 ενεργά μέλη-αθλητές και 33 σωματεία ανά την Ελλάδα.

Ο Χιώτικος Όμιλος Μπριτζ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει μαθήματα του «γνωστού- άγνωστου» αθλήματος.

 Δώστε τέλος στη μοναχική ζωή, γνωρίστε έναν καινούριο κόσμο!

Τα κίνητρα είναι πολλά, καθώς το μπριτζ, όπως και το σκάκι, είναι άθλημα τόσο πνευματικό όσο και ομαδικό, ενώ αποτελεί παιχνίδι για όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Ακόμη, όπως επισημαίνουν οι «βετεράνοι» του αθλήματος, ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα διότι είναι παιχνίδι με ευελιξία, εφευρετικότητα και τόλμη.

Τέλος, είναι ένα άθλημα που διδάσκεται εύκολα, καθώς ύστερα από λίγα μόνο μαθήματα ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε τουρνουά.

Ο κύκλος των μαθημάτων έχει συνολική διάρκεια 12 συναντήσεων (μαθήματα) και κάθε συνάντηση διαρκεί περίπου 2:30 ώρες, το μεγαλύτερο δε διάστημα το καταλαμβάνει η πρακτική εξάσκηση (παιχνίδι).

Καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές συμμετέχουν σε μαθητικούς αγώνες και συναγωνίζονται με συναθλητές τους από όλη την Ελλάδα.

Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων θα διαμορφωθούν  με συνεννόηση μαθητών & δασκάλων.

Συνάντηση γνωριμίας  τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στις 6.00 μ.μ. στο σαλόνι του ξενοδοχείου “ΔΙΑΝΑ” (1ος όροφος).

 

                                                                                Κώστας Κουφοπαντελής