Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Μακριδάκης: δυστυχώς μόνο κομματικοί υποψήφιοι Δήμαρχοι

Γιάννης Μακριδάκης: δυστυχώς μόνο κομματικοί υποψήφιοι Δήμαρχοι

24

Μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών, το πολιτικό τοπίο έχει πάρει την τελική του μορφή. Δυστυχώς πάλι τον Δήμο Χίου διεκδικούν ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ συνδυασμοί, μόνο κάποιοι παλαιάς κοπής κομματάνθρωποι, εκ των οποίων άλλοι με περιτύλιγμα και άλλοι χωρίς.
Το ΠΑΣΟΚ με εκφραστή τον Λαμπρινούδη αποδεικνύει ότι η Χίος βρίσκεται πολύ μακριά από τον αέρα της αλλαγής νοοτροπίας την οποία πρεσβεύει ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ με εκφραστή τον Χαλλιορή αποδεικνεύει πως περισσότερο ενδιαφέρεται για τα εσωτερικά της παρά για το νησί.
Από την άλλη ο Λαμπρινούδης ως ακραφνής παλαιοκομματικός Πασόκος, εκφραστής των πολιτικών που μερικές δεκαετίες τώρα ασκήθηκαν και κατέστρεψαν τη χώρα αποδεικνύει ότι όλα αυτά τα πολιτικά απολιθώματα ακόμα ευδοκιμούν στην ελληνική επαρχία και βαστάνε την Ελλάδα αγκυροβολημένη στη χρεοκοπία, ενώ ο Χαλλιορής, με τη μουτσούνα του νέου αλλά με τις τακτικές του καλά χωμένου στα κομματικά πεδία και παιχνίδια, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι μπορστά στην προσωπική τους φιλοδοξία και ματαιοδοξία γίνονται αδίστακτοι και όσο κι αν προσπαθούν να υποκριθούν τις περιστερές προδίδονται στο τέλος. Αποδεικνυει ακόμη ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα για το νησί ούτε σε αυτή τη γενιά των πολιτικών προσώπων.
Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στην εξής κατάσταση: Ο Βουλευτής Μουσουρούλης παίζει το τελευταίο του χαρτί και βάζει υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος (ως άλλος Βαρίνος, τουλάχιστον ο Θανάσης ήταν κάποτε επικεφαλής παράταξης), όχι για να σώσει τον τόπο αλλά το Κόμμα του, όσο γίνεται, και τη θέση του μέσα σε αυτό. Ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ υποστηρίζει σθεναρά και με πολιτική απειρία, που φαντάζει ως αυτοθυσία, την προσωπική του επιλογή που ακούει στο όνομα Χαλλιορής, και την πλασσάρει στην κοινωνία ως κάτι το νέο που αξίζει να το εμπιστευθούμε, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βογιατζή, αυτό το πολιτικό απολίθωμα που ήρθε και μας είπε ό,τι μπουρδολογία μας είπε προχτές.
Με ένα Βουλευτή λοιπόν διχασμένο, δέσμιο της απειρίας του, με μια Βουλευτή ανύπαρκτη στο προσκήνιο και πανταχού παρούσα στο φτηνό πολιτικό παρασκήνιο, με έναν Λαμπρινούδη γνωστό και με έναν Χαλλιορή επίσης γνωστό (όπως τελικά αποδείχτηκε παρόλη την υποκρισία) η Χίος δεν έχει ελπίδα για καμία αλλαγή στο άμεσο μέλλον.
Η ψήφος στο Άκυρο που προτείνουμε από αυτό το μπλογκ είναι πλέον επιτακτική, ως απόρριψη και χλευασμός του μικροκομματικού αυτού συστήματος και των προσώπων που το απαρτίζουν. Ελπίδας (όχι Τσουρή) μη υπαρχούσης, αφήστε τους κομματικούς ψηφοφόρους να δώσουν λύση στο αίνιγμα. Όλοι οι υπόλοιποι ας μην έχουμε καμία ανάμειξη. Δεν διακαιούμαστε να έχουμε θέση άλλωστε. Μην υποκείπτετε άλλο στα πλαστά διλημματα του κακού και του λιγότερο κακού, με τα οποία μας κλέβουν την ψήφο μας τόσα χρόνια. Κομματικά ψηφοδέλτια ας λάβουν ψήφους μόνο από κομματικούς ψηφοφόρους. Εμείς όλοι ΑΚΥΡΟ – ΖΩΡΖΗ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΗ.