Αρχική Νέα Τοπικά Συνεχίζονται οι απαντλήσεις υδάτων, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κεντρική και νότια Χίος

Συνεχίζονται οι απαντλήσεις υδάτων, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κεντρική και νότια Χίος

13


Εικόνα βομβαρδισμένης περιοχής αναμένεται να έχει σήμερα η Χίος, από τη Λαγκάδα μέχρι το νοτιότερο σημείο της, και ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες στους Ολύμπους.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ οι απαντλήσεις υδάτων, έχοντας δεχθεί μέχρι τις 6.00 το πρωί 308 κλήσεις. Μάλιστα δέχθηκε τη βοήθεια και από τη Λέσβο, όπου ήρθαν 15 άτομα προσωπικό, με 2 οχήματα και 8 μοτεράκια απάνλτησης για να προστεθούν στα 15 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ και νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει σήμερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Επίσης σύμφωνα με την Π.Υ. πραγματοποιήθηκαν 10 διασώσεις και 2 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Γενικά όπου υπήρχε χείμαρρος δημιουργήθηκαν και προβλήματα, αφού ο τεράστιος όγκος βροχής που έπεσε χθες μεταξύ 6.30-8.00 μ.μ. ήταν αδύνατο να διευθετηθεί από τα μπαζωμένα ρέματα, τα βουλωμένα φρεάτια και τα τσιμεντωμένα ρυάκια.
Σήμερα με απόφαση του Νομάρχη θα παραμείνουν κλειστά ΟΛΑ τα σχολεία στο νησί. Θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξαν διακοπές ηλεκτροδότησης τουλάχιστον στην πόλη της Χίου.