Αρχική Απόψεις Aρθρα Σοφία Λαμπίκη: Τιμή στην ανθρωπιά των γειτόνων μας- το ρέμα της...

Σοφία Λαμπίκη: Τιμή στην ανθρωπιά των γειτόνων μας- το ρέμα της Κοντοποδούς σπάει τα “δεσμά” του

12

Ηταν λίγο μετά τις 7 χτές το βράδυ όταν το ρέμα της Κοντοποδούς(σημερινή οδός Αγίας Κυριακής),παραποτάμι του ποταμού Καλοπλύτη, αποφάσισε να σπάσει τα δεσμά του.
Και φούσκωσε πάνω από ένα μέτρο και κατέβαζε όλο το βουνό πρός τα κάτω.
Ώρμησε λοιπόν ένα μέτρο αγριεμένης λάσπης στην αυλή του σπιτιού που μένω και προχωρούσε αστραπιαία να μπεί μέσα στο σπίτι.
Θεός με φώτισε κι αντί να τηλεφωνήσω στην Πυροσβεστική-πράγμα που έκανα αργότερα χωρίς αποτέλεσμα αφού γραμμή δεν έβγαλα ποτέ- βγήκα στο δρόμο(σχήμα λόγου)και φώναξα τους γειτόνους να βοηθήσουν.
Και βγήκαν όλοι , μέσα στην καταιγίδα,και όχι μόνο με τις σκούπες σταματήσαμε το θυμωμένο νερό , αλλά και τον πιο κάτω γείτονα βοηθήσαμε να σπάσει ένα τοίχο γιατί πνιγόταν, κι ένας από μας βούτηξε μέσα στο χείμαρρο-δρόμο (1,5 μέτρο είχε πάει το νερό )κι έβγαλε έναν νέο άνθρωπο που τ΄αυτοκίνητό του είχε παρασυρθεί και θα πνιγόταν.
Κι άλλος πήγε κι έσωσε το σκυλί του παραδίπλα γείτονα, που έλειπε, και δεμένο όπως ήταν δεν θάχε γλυτωμό, κι άλλος έδωσε ρούχα ν΄αλλάξουν σε άγνωστους οδηγούς που μούσκεμα κι αλλόφρονες εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητά τους να σωθούν και κορμούς δέντρων που κατέβαιναν απ τον Άγιο Εφραίμ, βγάλαν απ τη μέση που πήγαιναν καρφί στα παράθυρα γειτόνισσας πιό κάτω.
Κι όταν απόσωσε το κακό καθήσαμε όλοι στη βροχή που ακόμα έπεφτε και ανταλλάξαμε τα ονόματά μας , αφού δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.
Αυτήν την αλληλεγγύη, αυτήν την ανθρωπιά και τη συντροφικότητα τιμώ τώρα με τα γραφόμενά μου , που κανένα ρουσφέτι πολιτικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει.
Και που είναι , ίσως, και η μόνη σωτηρία μας.

σοφία λαμπίκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ KAFENEIOKENTRON.BLOGSPOT.COM