Αρχική Νέα Τοπικά Μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία στην Αιγνούσα και στον ΣΦΟ

Μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία στην Αιγνούσα και στον ΣΦΟ

70

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ»

         Έδρα: Οινούσσες

Γραφεία Αθηνών: Λ. Κηφισίας 312,

Χαλάνδρι 15232

Τηλ. 210 6856155, fax: 210 6856156

                                                                                                            Αθήνα 20/10/2010

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία στην Αιγνούσα  και στον ΣΦΟ

Σφοδρή σε μέγεθος και πρωτοφανής σε καταστροφές η θεομηνία, που έπληξε το περασμένο διήμερο τα νησιά μας Χίο και Οινούσσες. Ένας 62χρονος καθηγητής έχασε τη ζωή του στη Χίο, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του και στους συμπατριώτες του.

Στις Οινούσσες είχαμε μόνο σοβαρές υλικές ζημιές. Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, δρόμοι καταστράφηκαν και σημειώθηκαν πολλές κατολισθήσεις.

Η αίθουσα του ΣΦΟ «Μαρίας Παντ. Λαιμού», ο χώρος των ιστορικών συνεδριάσεων του Συλλόγου μας και των μεγάλων αποφάσεων της Αιγνούσας, πλημμύρισε από την ανεξέλεγκτη ορμή του χειμάρρου της Παλαμίδας. Το ύψος των λασπόνερων ξεπέρασε τα 30 εκατοστά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το ξύλινο δάπεδο της αίθουσας, το οποίο είναι άχρηστο και αποκαθηλώθηκε και να υποστούν σοβαρές φθορές τα έπιπλα (βιβλιοθήκες, καθίσματα, βιβλία κλπ). Ζημιές υπέστησαν τα μηχανήματα, που είχαν τοποθετηθεί για τη λειτουργία του χειμερινού κινηματογράφου CINE Φιλία. Επίσης πλημμύρισαν τα γραφεία του ΣΦΟ καθώς και οι υπόλοιπες Υπηρεσίες Εθνική Τράπεζα, ΕΛΤΑ-ΤΤ, Τελωνείο.

Στο χώρο βρέθηκε αμέσως ο Πρόεδρος του ΣΦΟ κ. Γ. Δανιήλ και μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ., που βρίσκονται στο νησί τη Γεν. Γραμματέα κ. Ευγενία Χαλκιά, καπ. Κ. Παλάση και καπ. Σπ. Καραβά αγωνίζονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Λυγνό για τη συμπαράστασή του καθώς και τους κ. Χριστοφή Ζαννίκο, Στέλλα Μορφούλη, Νικολίν Μπαλατζία, που μας συμπαρίστανται και εργάζονται μαζί μας για την αποκατάσταση των φθορών.

Ο ΣΦΟ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον Σύλλογο, αλλά και τους κατοίκους, που επλήγησαν από τη φοβερή θεομηνία. Το νησί πρέπει να ξαναβρεί τον κανονικό ρυθμό της ζωής του και για το λόγο αυτό καλούμε όσους ευρίσκονται μακριά από την πατρίδα να βοηθήσουν με όποιο τρόπο κρίνουν καλύτερο, για να σταθούμε πάλι στα πόδια μας και να θεραπεύσουμε τις καταστροφές, που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα.