Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία σήμερα από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού

Απεργία σήμερα από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού

4

 

Απεργία και κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.
“Απεργούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 10 π.μ., έξω από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, για να διαμαρτυρηθούμε τόσο για τα απαράδεκτα γεγονότα στην Ακρόπολη, όσο και για τα σοβαρότατα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΤ.
 
Στη σημερινή συγκυρία, η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟΤ είναι ιδιαίτερα σημαντική!  “, τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
 
Στην απεργία – κινητοποίηση συμμετέχουν τα εξής πρωτοβάθμια Σωματεία
 
Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ)
Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιότητων (ΠΕΣΑ)
Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ)
Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού στο ΥΠΠΟ
«Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία» Άρτας-Πρέβεζας
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.

ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ / Τηλ.: 210 – 38.32.080 Fax: 210-38.32.656

 

                                                                                                                                                       Αθήνα, 20-10-2010

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 

 

 

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες,

όσα έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στην Ακρόπολη (με την πρωτοφανή & απαράδεκτη ενέργεια των ΜΑΤ να εισβάλουν και να καταλάβουν το χώρο) κι όσα συμβαίνουν στο χώρο των υπό απόλυση και απλήρωτων συμβασιούχων («εκτάκτων») αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Αυτά που ζούμε καθημερινά στις Υπηρεσίες μας, αυτό που ξέρει ο καθένας από μας είναι ότι οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ βαίνουν ολοταχώς σε διάλυση: ελλείψεις προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, έλλειψη χρημάτων για την αγορά υλικών, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Την ίδια στιγμή Κυβέρνηση και ΜΜΕ εμφανίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους άλλοτε ως «οικονομικά ρετιρέ» (προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες μειώσεις στους μισθούς μας), άλλοτε ως «υπεράριθμους» (προετοιμάζοντας το έδαφος για απολύσεις). Κυβέρνηση και ΔΝΤ οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη χρεοκοπία.

 

Απέναντι σ’ όλα αυτά, οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων μας αφορούν όλους: θέτουν με τον πιο απλό και ρεαλιστικό τρόπο το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η απάντηση των εργαζομένων μονίμων, αορίστου χρόνου, «συμβασιούχων» δεν μπορεί παρά να είναι κοινή υπόθεση εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Απέναντι στον κατακερματισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες και περιπτώσεις, απέναντι στις λογικές της εξατομίκευσης ή της παραίτησης η απάντηση είναι ο κοινός αγώνας.

 

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι κινητοποιήσεις στο ΥΠΠΟ στέλνουν ένα ευρύτερο μήνυμα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας: οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, δεν πήγαν στη γωνιά τους. Κρατούν εστίες αντίστασης, οργανώνουν τους επόμενους αγώνες τους.

 

Με βάση όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως χτες (19/10) και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21-10 και συγκέντρωση στην είσοδο του ΥΠΠΟ (Μπουμπουλίνας) στις 10:30.

 

Την ίδια μέρα έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). Τη συμπαράσταση και συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έχουν εκδηλώσει και οι Μηχανικοί του ΥΠΠΟ (Τμήμα ΕΜΔΥΔΑΣ).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·      Καμιά περικοπή στις αποδοχές μας – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας – άμεση χρηματοδότηση των Υπηρεσιών για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης και πληρωμής των εργαζόμενων στα Νομικά Πρόσωπα.

·      Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κατάργηση του περιορισμού του 24μήνου. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·      Την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία και το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας.

·      Την άμεση πρόσληψη των συναδέλφων που έχουν επιτύχει στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ και η πρόσληψή τους καθυστερεί εδώ και ένα χρόνο.

·      Να απομακρυνθούν από το ΥΠΠΟ οι εργολάβοι καθαριότητας και φύλαξης (σεκιούριτι).

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ