Αρχική Νέα Τοπικά Σιδερής Αμέντας: τι θα γίνει με το Ειδικό Σχολείο;

Σιδερής Αμέντας: τι θα γίνει με το Ειδικό Σχολείο;

5

Το θέμα του  Ειδικού Σχολείου θέτει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Χίου Σιδερής Αμέντας αφού παρά το γεγονός ότι το κτήριο έχει κριθεί ακατάλληλο δεν έχει ακόμα εξασφαλισθεί νέος χώρος στέγασης. Οι ενέργειες γίνονται για να μεταφερθεί σε χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το ζήτημα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην κάνουν μάθημα:
Στο σχετικό δελτίο τύπου ο κ. Αμέντας σημειώνει:

 
Με απόλυτη ειλικρίνεια εκφράζω τη λύπη μου στους πληγέντες από τη θεομηνία της Δευτέρας και αποδέχομαι την οργή τους- διότι εμάς βλέπουν, εμάς γνωρίζουν- για τις οποιεσδήποτε παραλήψεις και λάθη, αν υπήρξαν από τη πλευρά μας, χωρίς δικαιολογίες.

    Παρά τη μείωση των κονδυλίων για τις επισκευές, τη συντήρηση και τη λειτουργικότητα, τα σχολεία του Δήμου Χίου, σε γενικές γραμμές πήγαν καλά, αν αναλογιστούμε τις εκτεταμένες και ίσως ανεπανόρθωτες ζημιές που έχει υποστεί το νησί μας και ιδίως η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

   Σήμερα, ημέρα Τετάρτη έχουν υποδεχτεί τους μαθητές τους, χωρίς να έχουν όμως αποκατασταθεί πλήρως.

   Έχω ζητήσει ήδη τη συνδρομή της πολιτείας για έκτακτη χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών στις σχολικές μονάδες και καταγράφουμε τις ζημιές για να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα.

   Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στο Ειδικό Σχολείο, με αφορμή την εκκένωση, αλλά και τις ζημιές των ΚΔΑΠ. Δυστυχώς εδώ διακρίνεται μια αδιαφορία και εγκατάλειψη από μέρους της πολιτείας προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

   Το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Εξασφαλίσαμε πριν 2χρόνια 5.000.000 ευρώ για τη κατασκευή νέου κτηρίου, ακούσαμε από όλους να λένε ότι τα Ειδικά Σχολεία είναι σε προτεραιότητα και παλεύουμε εδώ και ενάμιση χρόνο να πάρουμε ένα κτηριολογικό από το Υπουργείο, για να προχωρήσουμε.

   Ποια είναι η προτεραιότητα; Ποιος φέρει την ευθύνη ενός ατυχήματος; Τι θα γινόταν, αν την ώρα τις κατάρρευσης υπήρχαν μέσα παιδιά και δάσκαλοι;

   Με την παρέμβαση και της Υφυπουργού κας Ελπίδας Τσουρή, εδώ και τρεις περίπου μήνες, έχω ξαναστείλει στο Υπουργείο όλα τα απαιτούμενα για την έγκριση του κτηριολογικού.

   Από ετούτο εδώ το βήμα κάνω έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας, για τη πολυπόθητη υπογραφή.

   Τα άτομα με ειδικές δεξιότητες και ιδιαιτέρως τα παιδιά, δεν είναι για να εμπαίζονται, ούτε και να εγκαταλείπονται.