Αρχική Νέα Τοπικά Μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η πρώτη οικονομική...

Μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η πρώτη οικονομική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

7

 

Η πρώτη οικονομική βοήθεια, μέσω του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έφτασε στο νομό και αναμένεται να υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου που θα εξηγεί τον τρόπο καταβολής για τους δικαιούχους. Πάντως με σχετικό δελτίο τύπου η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή επισημαίνει τα εξής:

 

 Στην ενεργοποίηση του μηχανισμού των υπηρεσιών του Υπουργείου υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παροχή έκτακτης βοήθειας στους πληγέντες της 18ης Οκτωβρίου στη Χίο, προχώρησε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς.

Η παροχή οικονομικής βοήθειας αποσκοπεί στο να καλύψουν οι πληγέντες άμεσα τις βιοποριστικές τους ανάγκες και την επαναλειτουργία των νοικοκυριών τους μέχρι την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών κύριας κατοικίας, οικοσκευής ή μικρών επισκευαστικών εργασιών.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παραμένει σε επιφυλακή, με την  προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού να αποτελεί πάγια και διαρκή του προτεραιότητα.