Αρχική Νέα Τοπικά Παντελής Βρουλής: αντεπίθεση σε Γιακαλή, θυμίζει ΝΕΛ αλλά και τι έκαναν τα...

Παντελής Βρουλής: αντεπίθεση σε Γιακαλή, θυμίζει ΝΕΛ αλλά και τι έκαναν τα στελέχη του συνδυασμού του…

32

Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Παντελής Βρουλής, νυν Δήμαρχος Χίου και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου με το συνδυασμό “ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ” θυμίζοντας στον αντίπαλο Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή τι έκανε όταν είχε την ευθύνη της ΝΕΛ για τους Χιώτες.
Το σημαντικό στην ανακοίνωση Βρουλή είναι το γεγονός ότι βάζει προ των ευθυνών τους και τα στελέχη του συνδυασμού Γιακαλή που παλαιότερα βρίσκονταν στο Δήμο Χίου φέρνουν ευθύνες για τις παρεμβάσεις στους ποταμούς (σ.σ. chiosnews.com παρεμβάσεις αλόγιστες και καταστροφικές).
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
 

Τον προστάτη…της Χίου θέλει τώρα να παίξει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν Δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος  Γιακαλής, ο οποίος  με αφορμή τις τελευταίες μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν σχεδόν σε όλο το νησί της Χίου, ασκεί έντονη κριτική στο Δήμαρχο Χίου και υποψήφιο Αντιπεριφεριάρχη Παντελή Βρουλή.

Αν υπάρχει κάποιος που δεν πρέπει να μιλά είστε εσείς κ. Γιακαλή.
Όψιμο το ενδιαφέρον σας  για την Χίο,  αλλά πρώτα από όλα θα έπρεπε να μας πείτε

1. Για τις ενέργειες, σας όταν ήσασταν πρόεδρος της ΝΕΛ, κόψατε το μισό εισιτήριο που δικαιούταν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ΑΜΕΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.

Και έρχεστε τώρα δήθεν, να δείξετε ενδιαφέρον για τη Χίο και τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

2. Μήπως κ. Γιακαλή θα έπρεπε να μας πείτε για τα οικονομικά του Δήμου Μυτιλήνης που τον παραδίδεται στην νέα Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί την 7η του Νοέμβρη με  προίκα και χρέη 15 εκατομμύρια  Ευρώ!!

Αντιθέτως ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής που πολύ εύκολα και αβίαστα κατηγορείται αφήνει τον Δήμο του με πλεόνασμα.

Δεν μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου κύριε Γιακαλή….

Κύριε Γιακαλή, αυτός που θα κρίνει αν εμπιστεύεται ή όχι τον Παντελή Βρουλή, είναι ο Χιώτικος Λαός, ο οποίος και πάλι θα τον εμπιστευθεί και θα του δώσει την ψήφο του  για το έργο που παρουσίασε.

Μήπως τα στελέχη που συμμετέχουν στον συνδυασμό σας και σήμερα διεκδικούν την ψήφο του Χιώτικού Λαού, είναι άμοιροι ευθυνών;

΄H μήπως δε βρίσκονταν κάτω από την  κηδεμονία Δημάρχων που έπαιρναν τότε τις αποφάσεις και τώρα για όλα καλείται   να απολογηθεί ο Παντελής Βρουλής;

Υπενθυμίζουμε μερικά από τα έργα:

Μπάζωμα του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης  και μείωση της κοίτης του Παρθένη ποταμού (οι συγκεκριμένες μελέτες έγιναν επί δικών σας Δημοτικών αρχών).

Όσα δε  μας καταλογίζεται για την παρέμβαση του κου Καλογεράκη (Δ/ντη ΔΕΥΑΧ), σχετικά με το ότι δεν εντάχθηκε στα Ολοκληρωμένα Αστικά η προσθήκη του παραπάνω σχεδίου σας αποστέλλω ομόφωνη απόφαση της πρότασης, όπου εγκρίθηκαν 290.000 ευρώ όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και ψηφίστηκε ομόφωνα και  από τους συμβούλους σας(σας επισυνάπτω  την α/α 281/2010)

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.