Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Απάντηση Διεύθυνσης Β’ βαθμιας για ακουστική σε εξεταστικά κέντρα Γλωσσομάθειας

Απάντηση Διεύθυνσης Β’ βαθμιας για ακουστική σε εξεταστικά κέντρα Γλωσσομάθειας

41

Αμεση ήταν η απάντηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα της ακουστικής που έχουν οι αίθουσες όπου γίνονται οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, που είναι η ακόλουθη:
             

                                                                                Θέμα: Εξεταστικά κέντρα ΚΠΓ Χίου.

 Σχετικά με σχόλιο που αναρτήσατε στην ηλεκτρονική σας έκδοση της 21/10/2010 σας ενημερώνουμε ότι

Α) Τα πιστοποιημένα, από το Υπουργείο Παιδείας, για τις ηχητικές τους εγκαταστάσεις σχολεία του Νομού μας για τις εξετάσεις ΚΠΓ είναι δύο: το 1ο και το 3ο ΓΕΛ Χίου.

 Άρα μόνον αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξεταστικά κέντρα.

Β) Τα κατά καιρούς παράπονα γονέων και υποψηφίων περί της κακής ποιότητας του ήχου έχουν διαβιβαστεί στο Υπουργείο αρκετές φορές, με τις ετήσιες εκθέσεις του Επόπτη.

Γ) Δεδομένου του γεγονότος ότι τα ίδια σχολεία έχουν χρησιμοποιηθεί και ως εξεταστικά κέντρα για εξετάσεις ξένων γλωσσών ιδιωτικών φορέων χωρίς κανένα παράπονο για τον ήχο, συνάγεται το συμπέρασμα ότι, πιθανόν, η κακή ηχητική αναπαραγωγή να οφείλεται στους ψηφιακούς δίσκους που αποστέλλει το Υπουργείο.

 

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση.

 

                                                                                                                          Η Διευθύντρια  Εκπαίδευσης

 

                                                                                                                                   Ευτυχία Βλυσίδου

                  

Σχόλιο chiosnews.com:
Αυτό που επισημαίνει η διευθύντρια Ευτυχία Βλυσίδου είναι ότι τα συγκεκριμένα σχολεία έχουν τη σχετική πιστοποίηση, ενώ χρησιμοποιούνται και από ιδιωτικούς φορείς ξένων γλωσσών για τον ίδιο λόγο.
Προς τιμή της η κα Βλυσίδου θέτει επίσης το θέμα της ποιότητας των ψηφιακών δίσκων.
Πάντως τα παράπονα είναι μικρά σε σχέση με το πρόβλημα, διότι λόγω του συμψηφισμού των βαθμών τελικά η πλειοψηφία των υποψηφίων περνά τις εξετάσεις (αφού και πάλι η επιλογή από φροντιστήρια είναι αυστηρή για το ποιοι θα δώσουν). Οπότε ποιος γονέας ή ποιο φροντιστήριο θα επιμείνει για το θέμα, αφού βλέπει τελικά ότι ο/οι δικοί του υποψήφιοι έχουν πετύχει το στόχο.
Αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει την κακή ακουστική των αιθουσών, που πέρα από την ποιότητα των cd έχουν αντίλαλο με αποτέλεσμα η βαθμολογία στα “ακουστικά” να είναι κατά πολύ μικρότερη από τα άλλα τμήματα των εξετάσεων.