Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: 1560 υπογραφές σε 15 μέρες υπέρ της προστασίας των ζώων

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: 1560 υπογραφές σε 15 μέρες υπέρ της προστασίας των ζώων

6

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΩΡΑ

 

   Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου συμμετείχε στην παγκόσμια διαμαρτυρία κατά της κακοποίησης ζώων με συνάντηση των μελών του στην πλατεία Βουνακίου. Έως σήμερα οι διοργανωτές[1] έχουν στοιχεία για 517 συγκεντρώσεις σε 80 χώρες.

   Επιπροσθέτως μαζεύτηκαν υπογραφές που ζητούν αυστηρότερους νόμους κατά της κακοποίησης των ζώων. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου συγκέντρωσε 1.560 υπογραφές σε δεκαπέντε ημέρες χρησιμοποιώντας το σύνθημα της παγκόσμιας διαμαρτυρίας αν και οι Νόμοι στην Ελλάδα είναι ικανοποιητικοί, απλώς δεν εφαρμόζονται.

   Οι υπογραφές[2] θα παραδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα στους δύο βουλευτές του νησιού από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου μαζί με τα καταγεγραμμένα περιστατικά κακοποίησης ζώων στο νησί κατά τη διάρκεια του 2009 και θα τους ζητηθεί να ενεργήσουν ώστε να εφαρμοστεί η σχετική Νομοθεσία περί προστασίας των ζώων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν τη διαμαρτυρία με τις υπογραφές τους, εκείνους που κινητοποιήθηκαν για τη συγκέντρωση τους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την μεγάλη προβολή της κινητοποίησης.

 
[1]
WORLD ANIMAL DAY, 14 Hewlett Road, Cheltenham, Gloucestershire, GL52 6AA, U. K. Tel: +44 (0)1242 252871, Ε mail: info@worldanimalday.org.uk , Website: www.worldanimalday.org.uk

 

[2] Τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις όσων υπέγραψαν καλύφθηκαν στις φωτοτυπίες που θα δοθούν στους βουλευτές για προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.