Αρχική Νέα Τοπικά Ελπίδα Τσουρή: τρία σημεία που προχώρησαν για τους πλημμυροπαθείς

Ελπίδα Τσουρή: τρία σημεία που προχώρησαν για τους πλημμυροπαθείς

12

Μετά τη σύσκεψη  των τοπικών φορέων με συναρμόδιους Υπουργούς την περασμένη Τρίτη, έχουν πραγματοποιηθεί, ήδη, τα εξής”, τονίζει με σχετικό δελτίο τύπου η υφυπουργός θαλασσίων υποθέσεων Ελπίδα Τσουρή τονίζοντας και τη μεταφορά του Ειδικού σχολείου στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ που ήδη έγινε χθες Δευτέρα.
Συγκεκριμένα η κα Τσουρή σημειώνει:

  1. Παροχή έκτακτης βοήθειας στους πληγέντες, από το Υπουργείο Υγείας, με τη χορήγηση προκαταβολών, καθώς και αντίστοιχη, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
  2. Έκτακτη επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και παροχή απαραίτητων υλικών, για την αντιμετώπιση των ζημιών.
  3. Άμεση επίσκεψη – εντός τη εβδομάδας – επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, για την καταγραφή των ζημιών του πρωτογενούς τομέα. Και
  4. Με έγγραφο της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, γίνεται γνωστή η πρόθεση της Περιφέρειας για την προσωρινή μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Χίου, στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, αφού πρώτα αντιμετωπιστούν άμεσα θέματα, κυρίως όσα αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών. Με το ίδιο έγγραφο παρακαλείται το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου να συνδράμει την προσπάθεια αυτή.

 

                                                                                    Από το γραφείο τύπου