Αρχική Απόψεις Aρθρα Ισίδωρος Τσούρος:Ποινικοποιήστε την πολιτική ζωή!

Ισίδωρος Τσούρος:Ποινικοποιήστε την πολιτική ζωή!

6

Ποινικοποιήστε την πολιτική ζωή!

Του Ισίδωρου Τσούρου, δικηγόρου, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Χίου με τη Νέα Αντίληψη και το Γιάννη Χαλλιορή.       

—————–

    Το κοινό ποινικό δίκαιο, βάσει του οποίου δικάζονται οι ανομίες και παρανομίες των θνητών, επιβάλλει ποινή ανάλογα με το μέγεθος του εγκλήματος. Και αν μεν κάποιος κλέβει για να φάει, σύρεται στην φυλακή, ασχέτως αν … έκλεψε για να φάει! Αν κάποιος ληστεύει, δικάζεται για την πράξη της ληστείας ως λήσταρχος! Το δίκαιο είναι δεδομένο για τους θνητούς υπηκόους αυτού του κράτους. Άλλωστε έτσι πρέπει να είναι σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

          Όμως αν ένας Πρωθυπουργός, Υπουργός ή Νομάρχης, Δήμαρχος, Σύμβουλος ή άλλος αξιωματούχος παρανομεί, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά! Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος καθαυτός δεν είναι δεδομένος. Σε αυτό βοηθά, τόσο η διστακτικότητα των πολιτών να στραφούν κατά πολιτικών και αιρετών, όσο και η ασάφεια των νόμων, η οποία συχνά υπάρχει εσκεμμένα, για να αποτελεί τρόπο αποφυγής της κατηγορίας ή καταδίκης.

          Ακούμε πολύ συχνά το επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή»…. Και κάτι τέτοιο είναι θεμιτό εάν αφορά ποινικές διώξεις που έχουν να κάνουν με τα φρονήματα και την πολιτική ιδεολογία των αιρετών. Όμως στην Ελλάδα, σκόπιμα βέβαια, σε αυτό το ιδεολόγημα περί μη ποινικοποιήσης της πολιτικής ζωής, εντάχθηκαν τα πάντα!! Παρανομίες, πάσης φύσεως παρατυπίες, ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις, πολεοδομικές αυθαιρεσίες ή παραλείψεις, ΟΛΑ μένουν επί δεκαετίες στο απυρόβλητο, με το πρόσχημα ότι η πολιτική ζωή δεν ποινικοποιείται!

           Νομίζω ότι τα πράγματα πλέον έχουν φτάσει σε οριακό σημείο: Οι πρόσφατες πλημμύρες μαζί με τα μπαζωμένα ρέματα, τους φραγμένους χείμαρρους και τους καταπατημένους ποταμούς ξεχείλισαν και την οργή των πολιτών, η οποία πρέπει να βρει διέξοδο, προκειμένου να παύσει η ατιμωρησία και το καθεστώς της λοβιτούρας.

         Απευθύνω έκκληση σε κάθε πολίτη, σε κάθε Χιώτη, να καταφύγει χωρίς φόβο στην Εισαγγελία. Να κατατεθούν ΜΑΖΙΚΑ αναφορές για κάθε είδους κακοτεχνίες, παρανομίες, καταπατήσεις ρεμάτων, έκδοση αδειών οικοδομής που δεν θα έπρεπε να εκδοθούν γιατί παραβιάζουν τους κανόνες της φύσης! Να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι. Είναι υποχρέωση όλων μας να σπάσει ο νόμος της σιωπής, της συγκάλυψης και της ανοχής.