Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δημάρχου Οινουσσών σε δημοσίευμα για το θέμα πλημμυρών

Απάντηση Δημάρχου Οινουσσών σε δημοσίευμα για το θέμα πλημμυρών

14

 

 

Αναφορικώς με σημερινό δημοσίευμα της ημερησίας χιακής εφημερίδας «Πολίτης» (25/10) με τίτλο
«Ζημιογόνα Αντίληψη», σας ενημερώνουμε ότι είναι απολύτως ανακριβές ολόκληρο το δημοσίευμα, στο οποίο κατηγορείται ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος ότι δήθεν απέστειλε επιστολή προς τους εφοπλιστές του νησιού για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των καταστροφών από τις θεομηνίες της 18ης και 19ης τρέχοντος.

 Ο Δήμαρχος Οινουσσών και ο Δήμος δεν απέστειλαν σε κανέναν εφοπλιστή ή άλλο οικονομικό παράγοντα καμία επιστολή για οικονομική βοήθεια. Θεωρούν δε αυτονόητη την υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει τους πληγέντες. Αμέσως μετά την θεομηνία ο Δήμος επικοινώνησε με την Ν.Α. Χίου, η οποία και απέστειλε τον πολιτικό μηχανικό της κ. Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος κατέγραψε τις ζημιές σε ιδιοκτησίες και κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους μαζί με τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής (Αντιδήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους).

 Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου εργάσθηκαν εντατικά για την αποκατάσταση των οδικών αξόνων του οικισμού και των αγροτικών περιοχών (απομάκρυνση βράχων/ μπαζών/ κλάδων, καθαρισμοί). Ομοίως έπραξαν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες για για την αποκατάσταση φωτισμού και υδρεύσεως.

 Αναφορικά με τις ζημιές των δημοτών και κατοίκων συντάχθηκαν αιτήσεις, οι οποίες διαβιβάσθηκαν αυθημερόν στη Νομαρχία, ενώ ενημερώθηκαν με επιστολή και τα συναρμόδια Υπουργεία.

 Τέλος, ο Δήμος Οινουσσών χάρη στην χρηστή  διαχείριση της Δημοτικής Αρχής διαθέτει επαρκείς πόρους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, διότι δεν έχει κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και δεν εκμεταλλεύτηκε τον κόπο του φορολογούμενου πολίτη για να κατασκευάσει έργα βιτρίνας.

 Ο Δήμος Οινουσσών χωρίς να γίνεται επαίτης σε πολιτικούς και ιδιώτες, επιτυγχάνει τους στόχους του με τεκμηριωμένα αιτήματα, ρεαλιστικό σχεδιασμό και υπεύθυνες προτάσεις. Αντίθετα, η εφημερίδα «Πολίτης» υιοθέτησε ανυπόστατες φήμες και ανεξέλεγκτες πληροφορίες πλήττοντας καίρια την υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού της. Η αποκατάσταση της αλήθειας θεωρείται επιτακτική προτεραιότητα της εφημερίδας.

 

Εκ του Δήμου

25/10/2010

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ