Αρχική Απόψεις Aρθρα ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ: 8+1 δεσμεύσεις για το ποδήλατο από τους υποψήφιος Δημάρχους

ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ: 8+1 δεσμεύσεις για το ποδήλατο από τους υποψήφιος Δημάρχους

5

 

 

 


8+1 σημεία θέτουν οι ποδηλάτες στους υποψήφιος Δημάρχους για το Δήμο Χίου, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσουν για το ποδήλατο και γενικότερα για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
Παραθέτουμε τα ερωτήματα και ανάλογα θα δημοσιεύουμε τις όποιες απαντήσεις:

Κύριε υποψήφιε Δήμαρχε Χίου

 

Σε μια εποχή όπου α) τα περιβαλλοντικά ζητήματα από τα πιο καθολικά και επίκαιρα, μέχρι αυτό της ποιότητας ζωής στη πόλη της Χίου, αναδεικνύονται όλο και περισσότερο, β) η θετική συμβολή του ποδηλάτου σε αυτά είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και γ) ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος, εμείς ο Σύνδεσμος Ποδηλατών Χίου «ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ» θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουμε από κάθε συνδυασμό, αν έχει μία πολιτική για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης στη πόλη μας και ποια είναι αυτή. Η απάντηση στο ερωτηματολόγιο που σας απευθύνουμε (την περιμένουμε στο podilatein@yahoo.gr) θα κοινοποιηθεί στα μέλη μας, υποστηρικτές και χορηγούς που υπερβαίνουν τους 200.

 

  1. Ποια είναι η άποψη του συνδυασμού σας για τις ήπιες μορφές μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, χρήση λεωφορείων) και την ανάπτυξη τους στο Δήμο της Χίου.

 

  1. Θεωρείτε ότι οι δρόμοι του δήμου παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς;

 

  1. Ποιος είναι ο στόχος για το επιθυμητό ποσοστό χρήσης του ποδηλάτου και πως θα τον επιτύχετε;

 

  1. Προτίθεστε να αφαιρέσετε οδικό χώρο από το αυτοκίνητο για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για το ποδήλατο;

 

  1. Δεσμεύεστε ότι σε κάθε νέο οδικό έργο θα πρέπει να προβλέπεται και λωρίδα ποδηλάτου;

 

  1. Με ποια μέτρα προτίθεστε να αναπτύξετε τον προβολή της Χίου σαν ποδηλατικός τουριστικός προορισμός (πχ διαμόρφωση και ανακατασκευή της παλαιάς τούρκικης διαδρομής στην Αμανή για ποδηλατική χρήση, διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων.);

 

  1. Σε ποια σημεία της πόλης μας δεσμεύστε να τοποθετηθούν ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης;

 

  1. Σε ποιες δράσεις θα προβείτε για την προώθηση του ποδηλάτου; (πχ χρήση ποδηλάτων από δημοτική αστυνομία, στα δημοτικά parking, προγράμματα στα σχολεία κλπ).

 

Τέλος το ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ έχει την τύχη να διαθέτει σαν μέλος και υποστηρικτή του τον πανελλήνιας αναγνώρισης και χιακής καταγωγής συγκοινωνιολόγο καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θάνο Βλαστό με ειδίκευση στην ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων  (παραδείγματα οι πόλεις της Καρδίτσας, Χανίων, Μυτιλήνης, Βόλου, δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Αττική κλπ).

Εσείς σας σαν αυριανός Δήμαρχος Χίου πως σκοπεύετε να χαράξετε την πολιτική στο συγκεκριμένο τομέα;