Αρχική Απόψεις Aρθρα Αλέκος Γαϊτάνος: Επιτέλους σεβαστείτε το περιβάλλον και τη νοημοσύνη μας

Αλέκος Γαϊτάνος: Επιτέλους σεβαστείτε το περιβάλλον και τη νοημοσύνη μας

24

Επιτέλους σεβαστείτε το περιβάλλον και τη νοημοσύνη μας.


Με τη θεσμική δυνατότητα που του παρέχει η κήρυξη του Νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Νομάρχης δηλώνει τη πρόθεση του να αποκαταστήσει με συνοπτικές διαδικασίες όσες κοίτες ρεμάτων και χειμάρρων μπαζώθηκαν και προκάλεσαν τα γνωστά πλημμυρικά φαινόμενα στο Νομό μας. .           

Ο Νομάρχης με τη δήλωσή του αυτή ομολογεί τις αυθαίρετες παρεμβάσεις από την πλευρά όλων όσων στο όνομα της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών πελατειακών συμφερόντων, ενήργησαν κόντρα στο κοινό συμφέρον, όντες οι ίδιοι αιρετά όργανα υποτίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών.

Ο Νομάρχης χωρίς να κατονομάζει αναφέρεται σε έργα και παρεμβάσεις που έγιναν καταστρατηγώντας την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι αυτά σε πολλές περιπτώσεις έγιναν αντικείμενο προσφυγών από φορείς και μεμονωμένους πολίτες που σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις στοχοποιήθηκαν ως «οργανωμένες μειοψηφίες» που επιβουλεύονται δήθεν το καλώς εννοούμενο γενικό συμφέρον.   .

Ποιοι άραγε κύριε Νομάρχη χρησιμοποίησαν παρόμοια φρασεολογία εναντίον των ενεργών πολιτών προκειμένου να αποκτήσουν τα αναγκαία ερείσματα για την κοινωνική και πολιτική τους ανέλιξη;.

Ποιοι ήταν εκείνοι που έφτιαχναν ράμπες και εγκαινίαζαν παρκινγκ και γήπεδα, στις κοίτες των ποταμών, που τώρα πλέουν κάπου στη θάλασσα; .

Ποιοι ήταν εκείνοι που μπαζώνουν και εγκιβωτίζουν τον Πάρθένη για να φτιάξουν περιφερειακό δρόμο και τώρα διατυμπανίζουν τη συνέχιση του έργου στη Φάρκαινα;

Ποιοι είναι εκείνοι που ακόμα και τώρα αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ για τον εγκιβωτισμό του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης;

 Τολμήστε τώρα κύριε Νομάρχη. Κάντε χρήση της δικαιοδοσίας που σας παρέχει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εσείς κηρύξατε στο Νομό.

Αποβάλλετε από το συνδυασμό σας όσους ψήφισαν τις εγκληματικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που έπνιξαν κόσμο και κατέστρεψαν περιουσίες.

Αλήθεια η πλημμύρα στη περιοχή του Κονταρίου δε σας προβλημάτισε ώστε να αναθεωρήσετε το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα με την κατασκευή νέου λιμανιού στην περιοχή;

Επιτέλους κύριε Νομάρχη σεβαστείτε το περιβάλλον αλλά πρώτα και κύρια σεβαστείτε τη νοημοσύνη μας. Τώρα κύριε Νομάρχη.

 

                                                                      Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χίου

                                                                                  Με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό.

                                                                                                          

                                                                                                      Αλέκος Γαϊτάνος