Αρχική Απόψεις Aρθρα Κυριακή Χατζαντωνάκη -Δημήτρης Ψωμαδάκης: Μην σ’ ακούσω να γκρινιάξεις την επομένη των...

Κυριακή Χατζαντωνάκη -Δημήτρης Ψωμαδάκης: Μην σ’ ακούσω να γκρινιάξεις την επομένη των εκλογών! (και ένα σχόλιο που θα συζητηθεί)

53

Μην χάσεις την ευκαιρία που έχεις την επόμενη Κυριακή να τους γυρίσεις πίσω αυτά που σου κλεψαν, την ελπίδα που σου στέρησαν!

               Δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είσαι και συ Κλέφτης όπως αυτοί ! Παρά τα λεγόμενα τους ότι όλοι μαζί τα φάγαμε! Μόνοι τους τα φαγαν η μόνη σου ευθύνη ότι τους πίστεψες και τους ψηφισες! Μην κάνεις το ίδιο λάθος έστω κι αν σου τάξουν, το ίδιο θα κάνουν σε όλους και είναι πολλοί πάρα πολλοί…..
               Κλείσε τα αυτιά στις πράσινες, μπλέ πολύχρωμες σειρήνες!
               Κάνε την απαισιοδοξία οργή! Κάνε την απελπισία διεκδίκηση! Κάνε την προδομένη ελπίδα σου εκδίκηση και μαυρισέ τους! Πες όχι στην αποχή που αυτοί σε οδηγούν, που αυτούς εξυπηρετεί! Πάρε την εκδίκηση για τις ελπίδες που έκλεψαν από τα παιδιά σου, πάρε εκδίκηση για την φύση που κατέστρεψαν, από το περιβάλλον που καθημερινά ρημάζουν!
               Ψηφισε και στήριξε αυτούς που ξέρεις ότι και την επόμενη των εκλογών θα είναι εκεί για να ακουμπήσεις πλάτη, για να διεκδικήσουν, να φωνάξουν, να ξεσκεπάσουν! Αυτούς που δεν κρύβονται κάτω από προσωπεία δήθεν ανεξάρτητων, ακομμάτιστων, ανένταχτων κλπ!
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι μέσα από το κόσμο του μόχθου όπως και σύ! Δώσε μας τη δύναμη, έλα μαζί μας να γίνουμε πολλοί!
Πες φτάνει πια δεν πάει άλλο και
Ψάξε μας στα ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ! Τόλμησε το κάντο για σένα και τα παιδιά σου!
                                                                                                                               Κυριακή Χατζαντωνάκη -Δημήτρης Ψωμαδάκης
Υ.Γ.
Διάβασε και το παρακάτω ειλικρινά αξίζει το κόπο θα γκρεμιστούν πολλά από τα παραμύθια τους.
 
 
Δεν πληρώνουν από τα δάνεια τους μισθούς, από τους μισθούς πληρώνουν τα δάνεια!

«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράση επαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές τη μέρα από τους «παπαγάλους» του.

Κι όμως, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!

Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των αριθμών. Των δικών τους αριθμών.

2010

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010 διαβάζουμε:

«Για το εννεάμηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ».

Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ.

*

Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση με το μνημόνιο:

— Δάνειο 20 δισ. ευρώ το Μάη.

— Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στο Σεπτέμβρη.

— Δάνειο 9 δισ. ευρώ που θα εισπραχθεί μέχρι το Δεκέμβρη, εφόσον η τρόικα εγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρήσει ότι το …«πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Αθροισμα: 38 δισ. ευρώ.

*

Συμπέρασμα:

Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό,

ούτε πεντάρα τσακιστή δεν πάει για (τους περικομμένους) μισθούς και συντάξεις!

Ολα τα νέα δάνεια (38 δισ.) της φετινής χρονιάς

πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια (40 δισ.), όλα τα δάνεια γυρίζουν πίσω στους δανειστές. Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι οι νέοι κι ακόμα μεγαλύτεροι τόκοι!

2011

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία (σ.σ.: μάρτυς μας, εκτός από το Θεό, και το «Βήμα» της 10/10/2010)

για το έτος 2011 η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει σε τόκους το ποσό των 12,5 δισ. ευρώ και για χρεολύσια το ποσό των 34,7 δισ. ευρώ.

Αθροισμα: 47,3 δισ. ευρώ!

Με άλλα λόγια: Από τα 40 δισ. ευρώ της «σωτηρίας» που βάσει του μνημονίου θα «εισρεύσουν» στην Ελλάδα το επόμενο έτος,

ούτε δεκάρα δε θα πάει για μισθούς και συντάξεις.

Ολα (μα όλα!) θα επιστρέψουν στους «καλούς» δανειστές μας, προς τους οποίους θα μείνουμε και με ένα επιπλέον χρέος ύψους 7,3 δισ. ευρώ!

2012

Οπως και πάλι τα κυβερνητικά στοιχεία ομολογούν, το έτος 2012, οπότε θα έχουμε την εκταμίευση των υπόλοιπων 40 δισ. ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης», η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές της τόκους ύψους 11,1 δισ. ευρώ και χρεολύσια ύψους 31,7 δισ. ευρώ.

Αθροισμα: 42,8 δισ. ευρώ!

Φράγκο, δηλαδή, για μισθούς και συντάξεις. Οπως θα «έρθει» η… «βοήθεια» έτσι θα γυρίσει στους δανειστές. Μάλιστα, γι’ αυτό το «πήγαινε – έλα», θα μας έχουν φεσώσει και με 2,8 δισ. ευρώ – επιπλέον – τόκους…

***

Τι αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα;

Από τα περιβόητα δάνεια που κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ «εξασφάλισαν» για το λαό,

από τα δάνεια που αν στους «φίλους»

 

Μέσω mail λάβαμε και μια απάντηση προς τον επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και υποψήφιο Δήμαρχο Χίου Μάρκο Σκούφαλο, από το Στρατή Γδύση, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Κ. Γανιάρη.
Λόγω του ότι το μήνυμα του πήγε σε πολλούς αποδέκτες κρίνουμε σκόπιμο να το αναδημοσιεύσουμε:
 

Μάρκο,
όλα αυτά είναι γνωστά. Το θέμα είναι πως αντιδρούμε. Εσύ είχες την ευκαιρία να ηγηθείς μιας αριστερής συμπαράταξης και δεν το έκανες. Κι ενώ ο Δήμος Χίου θα μπορούσε να περάσει στην Αριστερά, εσείς προτιμήσατε να μείνετε αμιγείς…
Αν αυτό το θεωρείς αποτελεσματική αντίδραση είναι λάθος.
 
Στρατής

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μ. ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ

Αγαπητέ Στρατή το ότι είναι γνωστά δε σημαίνει και κατανοητά. Σημασία έλεγε ο Μαρξ -αναφερόμενος στους φιλοσόφους -δεν έχει να ερμηνεύουμε τον κόσμο, αλλά να τον αλλάξουμε!
Γνωρίζεις ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζεται από το ΚΚΕ αλλά και από ανένταχτους αριστερούς , ριζοσπάστες, προοδευτικούς ανθρώπους , που έχουν και ονοματεπώνυμο και κάποιοι έιναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. (Καλογήρου, Αποστολίδης, Κωστάλα, Παραδείσης, Μαγιούδης, Χαβιάρας, κ. α)
Γνωρίζεις τις προσπάθειες της παράταξης να ανοιχτεί και σε άλλα πρόσωπα, εκτιμητέα για τη στάση ζωής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, χωρίς επιτυχία, γιατί πάντα αυτό γίνεται με συγκεκριμένες αρχές και θέσεις που προωθούν μια συμμαχία και δεν την συγκολλούν πρόχειρα και με εκλογικούς μόνο στόχους.
Γνωρίζεις ότι εγώ προσωπικά σου έκανα πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό μας-είχες δηλαδή την ευκαιρία  να συμβάλλεις στο “άνοιγμα” της παράταξη και όμως δεν το έπραξες δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετέχεις σ’ αυτές τις εκλογές γιατί δεν υφίσταται πλέον αυτοδιοίκηση και προτιμάς να ασχοληθείς συνδικαλιστικά με το Τεχνικό Επιμελητήριο.
Πριν αλλέκτωρ λαλήσαι τρις βρέθηκες  στο ψηφοδέλτιο του Τσε Γκουεβάρα, Νάσου Γιακαλή, Πασόκου με περγαμηνές, υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδη από αυτούς που έχουν καρατομήσει τη ζωή μας, τα όνειρά μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Αν ψάχνεις για άλλοθι δεν έχεις κανένα και γνωρίζεις την αυστηρότητα με την οποία κρίνω τέτοιες πράξεις.
Αν αυτή είναι η αριστερή συμπαράταξη που ψάχνεις με γεια σου και χαρά σου!
Προτιμάμε να είμαστε “αμιγείς” και έτσι να παραμείνουμε.
Σε φιλώ, αν και με πλήρη απογοήτευση για το δεύτερό σου ατόπημα να μας ζητάς και ρέστα.
Μάρκος Σκούφαλος
Υποψήφιος Δήμαρχος της ΛΑΣ.