Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρικός Σύλλογος: το δρόμο των φαρμακοποιών σκέφτονται και οι γιατροί για τα...

Ιατρικός Σύλλογος: το δρόμο των φαρμακοποιών σκέφτονται και οι γιατροί για τα δεδουλευμένα του ΟΠΑΔ

9

 

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 Με αφορμή την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου να διακόψει την παροχή φαρμάκων με πίστωση σε ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ και της Δ.Ε.Η., ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εκφράζει τη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις των Φαρμακοποιών, θεωρεί δίκαιη την αγανάκτηση και λογικά τα αιτήματά του κλάδου.
 
Με την ευκαιρία ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θέλει να γνωστοποιήσει για μία ακόμη φορά στους ασφαλισμένους ότι ο  Ο.Π.Α.Δ. συνεχίζει την υπέρμετρη καθυστέρηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων των ιατρών , η οποία ξεπερνά τους δέκα μήνες . Δυστυχώς ο Ο.Π.Α.Δ παρά τις επανηλειμένες επαφές και διαμαρτυρίες μας δεν κάνει καμία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
Φυσικά συνεχίζεται και η  καθυστέρηση από την πλευρά του Ο.Π.Α.Δ.  να δώσει λύση και σε άλλα σημαντικά αιτήματά μας, όπως η άμεση αναπροσαρμογή των αμοιβών των ιατρικών πράξεων που είναι καθηλωμένες πάνω από 15 χρόνια , η διεκδίκηση της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον Ο.Π.Α.Δ, αλλά και η στελέχωση του οργανισμού με επαρκές προσωπικό και η μηχανοργάνωσή του.
Αντίθετα ο Ο.Π.Α.Δ. ετοιμάζεται με τυμπανοκρουσίες να εγκαινιάσει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, φυσικά με την απαίτηση όλο το βάρος του εγχειρήματος να το σηκώσουν και πάλι οι ιατροί.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου επιφυλλάσεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εάν στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Ο.Π.Α.Δ δεν προχωρήσει σε τακτική εξόφληση των δεδουλευμένων των ιατρών . 
 
Ελπίζουμε στην κατανόηση και συμπαράσταση των ασφαλισμένων στα δίκαια αιτήματά μας .