Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση στην καταγγελία της ΚΝΕ από τον Σύλλογο Διδασκόντων 1ου ΕΠΑΛ

Απάντηση στην καταγγελία της ΚΝΕ από τον Σύλλογο Διδασκόντων 1ου ΕΠΑΛ

13

Καταγγελία – απάντηση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ προς
Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου ΚΝΕ

Με αφορμή την καταγγελία που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ από το ΝΣ της Κουμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τα γεγονότα με τον τρόπο που πραγματικά έγιναν και όχι με τον τρόπο που τα μέλη της ΚΝΕ παρουσιάζουν.

Κατά την πρωινή προσέλευση  των μαθητών στο σχολείο, παρατηρείται συνωστισμός στην οδό Χρήστου Μάντικα, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη και επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων  και πεζών, γεγονός  που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια όλων.  Οι καθηγητές κι ο Διευθυντής του σχολείου, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια, προτρέπουν τους μαθητές να μπουν στο χώρο του σχολείου.
Τη συγκεκριμένη μέρα ένας μαθητής όχι απλά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη να περάσει στην αυλή του σχολείου αλλά μίλησε και με ανάρμοστο τρόπο στο Διευθυντή, γεγονός για το οποίο τιμωρήθηκε. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο
νόμος δηλώνει ότι «η συμπεριφορά μαθητών, που εκδηλώνεται με οποιονδήποτε τρόπο, με πράξεις ή παραλείψεις, εντός και εκτός του ΕΠΑ.Λ, συνιστά τη διαγωγή αυτών”  Αρθ. 23 Γ2/80033/04-08-2006.
Οι εν λόγω κύριοι της ΚΝΕ, κρίνοντας για δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες  την τιμωρία άδικη, παρότρυναν τους μαθητές  σε σύγκλιση δεκαπενταμελούς.  Όταν ο Διευθυντής του σχολείου συστήθηκε στους εν λόγω κυρίους με το όνομά του και την ιδιότητά του, οι κύριοι αυτοί δεν είχαν  την ευγένεια και το θάρρος να πουν το όνομα τους, αλλά καλύφθηκαν απλά πίσω από την κομματική τους ιδιότητα. Αυτό κίνησε υποψίες στο Διευθυντή και ζήτησε από την αστυνομία να έρθει  για την εξακρίβωση της ταυτότητας των κυρίων που παρεμβαίνουν στο έργο του. Πράγματι η αστυνομία ήρθε μετά από δέκα λεπτά,  οι κύριοι όμως είχαν αποχωρήσει . Δύο μέρες αργότερα οι νεολαίοι της ΚΝΕ διένειμαν έξω από το σχολείο την συγκεκριμένη καταγγελία, χωρίς να την επιδώσουν στον Διευθυντή και στους καθηγητές που ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και προσβεβλημένοι.

              Ξεκινώντας από την παιδαγωγική αρχή,  ότι δεν επιτρέπουμε σε κανένα παράγοντα από οποιονδήποτε πολιτικό  ή άλλο  χώρο να επεμβαίνει στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας έργο, σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι η δεύτερη φορά που στρέφεται εναντίον του σχολείου και των εργαζομένων του, παρεμποδίζοντας την ομαλή  λειτουργία του και αναστατώνοντας τη σχολική ζωή. 
Η πρώτη φορά ήταν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, όταν έκλεισαν  την είσοδο του σχολείου παρεμποδίζοντας μαθητές και εργαζόμενους να μπουν στο χώρο του σχολείου. Οι συγκεκριμένοι κύριοι, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σαν εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι καλούμαστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας γνώσεις και αρχές, δρουν προβοκατόρικα προσβάλλοντας τις δημοκρατικές ευαισθησίες και αρχές του Συλλόγου Διδασκόντων. Στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, καλούμαστε να μεταδώσουμε τη γνώση και να μορφώσουμε τα παιδιά μας  χωρίς διακρίσεις. Υπερασπιζόμαστε τη στάση και διάθεσή μας να διαμορφώσουμε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους, χωρίς κηδεμονίες, με κριτική σκέψη, υπερασπιστές των δημοκρατικών αρχών.
Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, είμαστε οι πρώτοι που παλεύουμε την «αμορφωσιά των ΕΠΑΛ» με τα μέσα που έχουμε. Οι εν λόγω ανώνυμοι κύριοι παρ’ όλο που φέρονται σαν υπέρμαχοι των αγώνων των εργαζομένων, θυσιάζουν
στο βωμό της κομματικής γραμμής και σκοπιμότητας, κάθε δημοκρατική αρχή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κρίνουν κάθε επώνυμο εργαζόμενο που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην και να κάνει σωστά και έννομα τη δουλειά του. Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις και κηδεμονίες στο έργο μας και δεν θέλουμε μαθητοπατέρες να επεμβαίνουν στην δουλειά μας, μιλώντας για αυταρχισμό και προσπαθώντας να στρατεύσουν κόσμο. Δεν δεχόμαστε επίσης το σχολείο μας να γίνει ο δούρειος ίππος των πολιτικών επιδιώξεων του συγκεκριμένου αλλά και κανενός κόμματος, επιδίωξη  που γίνεται πασιφανής μέσα από την καταγγελία τους.
Οι δημοκρατικές αρχές, η ελεύθερη και κριτική σκέψη ήταν, είναι και θα είναι «σημαία» του Συλλόγoυ Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ και προτάσσονται σε κάθε υστερόβουλη κριτική και σκοπιμότητα που κρύβουν τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ
 

Διαφήμιση