Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: για το κυνοκομείο του Δήμου Χίου

Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: για το κυνοκομείο του Δήμου Χίου

7

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-11-10

 

ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

   Αποστέλλουμε στον τοπικό Τύπο το παρόν δελτίο επειδή σαν σύλλογος θέλουμε να διευκρινίσουμε οποιαδήποτε παρεξήγηση μπορεί να δημιουργηθεί σχετικά με την καταγγελία της σύμβασης για το χώρο φιλοξενίας σκύλων του δήμου Χίου.    

   Συμφωνήσαμε καταρχήν με τη δημιουργία του, με το σκεπτικό πως θα πληρούσε κάθε προϋπόθεση για την ευζωία των σκύλων σύμφωνα με το Νόμο, διότι ως φιλοζωικό σωματείο αυτή είναι η βασική μέριμνα μας.

   Το αποτέλεσμα όμως ήταν να δοθούν σε εταιρία που διέθετε το οικόπεδο 20.000 ευρώ, για τη φιλοξενία 15 σκύλων για ένα χρόνο, χωρίς στειρώσεις και εμβολιασμούς και κυρίως σε χώρο που δεν ήταν προσπελάσιμος για τον κόσμο που πιθανόν να ήθελε να υιοθετήσει ένα αδέσποτο. Επιπροσθέτως, δεν είχε τις σχετικές άδειες λειτουργίας.

   Αυτά για να μην υποστηρίξει πως ασχολήθηκε και με αυτό το θέμα η απερχόμενη δημοτική αρχή. Τον Φιλοζωικό Σύλλογο δεν τον ενδιαφέρει ούτε η προεκλογική καμπάνια ενός πολιτευτή, ούτε το κέρδος ενός επιχειρηματία. Τον νοιάζει η προστασία των ζώων.

   Με την νέα δημοτική αρχή ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου θα προσπαθήσει για ακόμα μια φορά να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της απέναντι στα ζώα σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.