Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για την τηλεοπτική κάλυψη της… αντισεισμικής άσκησης

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για την τηλεοπτική κάλυψη της… αντισεισμικής άσκησης

16

Ακόμα και προεκλογικά “ρίχτερ” εντοπίζονται από την ΕΛΜΕ από τη “Μερική δοκιμαστική σεισμού στο συγκρότημα 2ου Γυμνασίου-Λυκείου”.
Λόγω του γεγονότος ότι καλύφθηκε από τηλεοπτικές κάμερες η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της θυμίζει ότι
για να ληφθούν πλάνα εντός σχολείου χρειάζονται εγκρίσεις από συλλόγους διδασκόντων και γονέων και εκφράζει το φόβο ότι το όλο σκηνικό μπορεί να αποτελέσει και μια… προεκλογική φιέστα!
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Την Παρασκευή 29-10-2010 είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί δοκιμή εκκένωσης για περίπτωση σεισμού, στο σχολικό συγκρότημα 2ου Λυκείου- 2ου Γυμνασίου. Οι Διευθύνσεις, οι Σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες των δύο σχολικών μονάδων  είχαν σχεδιάσει σχετικό πλάνο και είχαν  προετοιμαστεί καταλλήλως.
Δυστυχώς όμως- χωρίς να ενημερωθούν εγκαίρως οι καθηγητές και οι μαθητές- η άσκηση έγινε μερικώς μόνο σε ορισμένα τμήματα του 2ου Γυμνασίου όπου και έγινε βιντεοσκόπηση από συνεργεία των τοπικών ΜΜΕ.
Α. Κρίνουμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να οργανώνονται και να πραγματοποιούνται πλήρως τέτοιες ασκήσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.
Β. Πρέπει  να γίνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν τηλεοπτικά πλάνα εντός σχολικής μονάδας χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση από τον Σύλλογο διδασκόντων και γονέων.
Γ. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι πρόσφερε κάτι στον εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολικού συγκροτήματος  2ου Λυκείου- 2ου Γυμνασίου η πραγματοποιηθείσα διαδικασία που ενδεχομένως να έγινε για να αποτελέσει μια   προεκλογική φιέστα.
                         
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΜΠΡΙΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ                             ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ”.