Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Χαλλιορής: οι θέσεις μας για το ποδήλατο

Γιάννης Χαλλιορής: οι θέσεις μας για το ποδήλατο

21

 

Τη διαπίστωση ότι η Χίος έχει μείνει τραγικά πίσω στο θέμα της χρήσης ποδηλάτου, καθώς και τη θέση ότι στους δρόμους της πόλης μπορούν να επεκταθούν οι πεζόδρομοι με την ένταξη αυτών και σε ποδηλατόδρομους, κάνει σε απάντησή του σε σχετικά ερωτήματα του Συνδέσμου Ποδηλάτων Χίου «Ποδηλατείν», ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χαλιορής.
Απαντώντας τα “8+1” ερωτήματα του “ποδηλατείν σημειώνει:

 

 

“Αγαπητοί φίλοι του «Ποδηλατείν»,

          Σχετικά με τα ερωτήματα που μου απευθύνατε έχω να σας απαντήσω τα εξής:

 

1.         Ποια είναι η άποψη του συνδυασμού σας για τις ήπιες μορφές μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, χρήση λεωφορείων) και την ανάπτυξη τους στο Δήμο της Χίου.

Η Νέα Αντίληψη σαφώς και υποστηρίζει τις ήπιες μορφές μετακίνησης, περιλαμβανομένου του ποδηλάτου. Η θέση όμως αυτή είναι ανέξοδη και χωρίς περιεχόμενο εάν δεν σημειώσουμε ότι στην πόλη της Χίου, με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών, δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα στην ανάπτυξη της σχετικής υποδομής. Συνεπώς η υιοθέτηση της χρήσης ποδηλάτου πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή που να στηρίζεται σε συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν χρειαζόμαστε ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα!

2.         Θεωρείτε ότι οι δρόμοι του δήμου παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς;

Οι δρόμοι της Χίου είναι καρμανιόλες! Δεν παρέχεται καμία ασφάλεια στους ποδηλάτες, ούτε στο κέντρο, ούτε πολύ περισσότερο στους υπόλοιπους δρόμους του νησιού.

3.                  Ποιος είναι ο στόχος για το επιθυμητό ποσοστό χρήσης του ποδηλάτου και πως θα τον επιτύχετε;

Είναι ουτοπικό να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για ποσοστά χρήσης ποδηλάτου που θα επιθυμούσαμε να επιτύχουμε. Πρωτίστως, έχει σημασία να καλλιεργήσουμε την ιδέα του ποδηλάτου και το σεβασμό στους ποδηλάτες: Με σχετικές ενημερωτικές ημερίδες, μέσα από τα σχολεία, με αξιοποίηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και υιοθέτηση του ποδήλατου ως μέσου, από κάθε δημοτική υπηρεσία και όπου αυτό είναι δυνατό . Πρόκειται για μία κουλτούρα που δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε στη Χίο, ούτε στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Οι ποδηλάτες αντιμετωπίζονται σαν ενοχλητικά παράσιτα που εμποδίζουν την κυκλοφορία των τροχοφόρων!!

4.         Προτίθεστε να αφαιρέσετε οδικό χώρο από το αυτοκίνητο για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για το ποδήλατο;

        Η απάντηση είναι θετική, με την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί ή θα υπάρχει παράλληλη, έντονη προαγωγή της ιδέας του ποδηλάτου.

5.         Δεσμεύεστε ότι σε κάθε νέο οδικό έργο θα πρέπει να προβλέπεται και λωρίδα ποδηλάτου;

Δεσμευόμαστε. Οι ιδιομορφίες και η στενότητα των δρόμων του κέντρου της Χίου μπορούν από μειονέκτημα να μετατραπούν σε πλεονέκτημα, με την επέκταση των πεζόδρομων και την ένταξη σε αυτών και των ποδηλατοδρόμων.

 

 

6.                      Με ποια μέτρα προτίθεστε να αναπτύξετε τον προβολή της Χίου σαν ποδηλατικός τουριστικός προορισμός (πχ διαμόρφωση και ανακατασκευή της παλαιάς τούρκικης διαδρομής στην Αμανή για ποδηλατική χρήση, διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων.

Είναι πρόωρο και δημαγωγικό να σας απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Η Χίος, μέχρι σήμερα, δεν έχει την παραμικρή υποδομή… Θα έλεγα πως απεχθάνεται και διώχνει τον ποδηλάτη! Πως να προβληθεί σαν ποδηλατικός προορισμός;

7.         Σε ποια σημεία της πόλης μας δεσμεύστε να τοποθετηθούν ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης;

Οι ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης είναι από τα πρώτα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν, ειδικά στο κέντρο (πλατεία, Απλωταριά, οδοί Βενιζέλου, Ροδοκανάκη, Λιβανού και Προκυμαία). Αποτελεί ένα πρώτο συγκριτικό πλεονέκτημα ώστε να πειστεί ο δημότης να αφήσει στο γκαράζ το αυτοκίνητο και να επιλέξει το ποδήλατο.

8.         Σε ποιες δράσεις θα προβείτε για την προώθηση του ποδηλάτου; (πχ χρήση ποδηλάτων από δημοτική αστυνομία, στα δημοτικά parking, προγράμματα στα σχολεία κλπ).

Σας παραπέμπω στην απάντησή μου με αρ. 3.

 

Αγαπητοί φίλοι,

            Δεν θέλω να δώσω κούφιες υποσχέσεις στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Ο καθένας εντέλει κρίνεται από τις πράξεις τους και όχι από φανφάρες και γενικολογίες. Όμως, είναι γεγονός ότι η Χίος έχει μείνει τραγικά πίσω στη χρήση του ποδηλάτου και για αυτό έχουν σαφείς ευθύνες οι αιρετοί που διαχειρίστηκαν την πόλη μας και το νομό μας όλα αυτά τα χρόνια.

 

Με εκτίμηση

Γιάννης Χαλλιορής

Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου”