Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τι απαντά το υπουργείο στον Κ. Μουσουρούλη για το “Ταξίδι Τεχνών”

Τι απαντά το υπουργείο στον Κ. Μουσουρούλη για το “Ταξίδι Τεχνών”

4

 

 

 Περισσότερα ερωτηματικά δημιουργούν οι απαντήσεις που δόθηκαν από το πρώην Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τον τίτλο «Ταξίδι Τεχνών – Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο 2010», στη σχετική Ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 2873/84/15-9-2010) του Βουλευτή Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Μουσουρούλη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στις απαντήσεις:

 α) Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων ανήλθε σε 425.907,25 €. εκ των οποίων 274.540,25 € για αμοιβές καλλιτεχνών, με τη διαδικασία της αυτεπιστασίας και 136.867 € μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, για διεύθυνση παραγωγής, κατασκευές, επικοινωνία – προβολή, σχεδιασμός και επιμέλεια εντύπων.

 β) Οι τέσσερεις συμβάσεις, κατά την Ειδική Υπηρεσία Αρχή Πληρωμής του πρώην ΥΠΟΙΑΝ,  θεωρείται ότι «αποτελούν διακριτές δράσεις, απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές» και «δεν στοιχειοθετούν κατάτμηση για την αποφυγή τήρησης των διαδικασιών».

 γ) Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από «συνεργάτης» των εκδηλώσεων περιορίζεται σε πάροχο τεχνογνωσίας και δεν έχει καμία οικονομική συνεισφορά σε αυτές.