Αρχική Νέα Τοπικά «Πράσινη» κίνηση ετεροδημοτών- Λιτότητα λένε οι «γαλάζιοι»

«Πράσινη» κίνηση ετεροδημοτών- Λιτότητα λένε οι «γαλάζιοι»

5

                Η λιτότητα φαίνεται πως χτυπά και τα έξοδα των συνδυασμών και κομμάτων για τις μετακινήσεις ψηφοφόρων.

Πάνε οι παλιές καλές μέρες που μέχρι και αεροπορικά εισιτήρια δίνονταν σε ετεροδημότες για να έρθουν να ψηφίσουν. Μια τέτοια παράδοση είχαν τα Καρδάμυλα, που φέτος μάλλον θα δούμε να μειώνεται ο αριθμός αυτών που θα ψηφίσουν.

Μόνη λύση είναι τα καράβια, εκτός και αν οι ψηφοφόροι έρχονται από τη Θεσσαλονίκη οπότε αναμένεται να δοθούν και αεροπορικά εισιτήρια.

Και όλα αυτά κυρίως από το στρατόπεδο του Πολύδωρου Λαμπρινούδη που από νωρίς έχει οργανωθεί προσφέροντας εισιτήρια τόσο με τα συμβατά πλοία όσο και με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγω για μέχρι και 1000 εισιτήρια, όπου το μεγαλύτερο μέρος το αναλαμβάνει ο συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ» του Π. Λαμπρινούδη, κατά δεύτερο λόγο το ΠΑΣΟΚ και κατά τρίτο ο περιφερειακός συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για τη Χίο τον Κώστα Γανιάρη.

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, μας λένε τόσο από το γραφείο του Π. Λαμπρινούδη όσο και του Κ. Γανιάρη, παραπέμποντάς μας στο γραφείο Ετεροδημοτών που λειτουργεί στη Χίο.

Θαρρείς και στόχος του νυν Νομάρχη είναι να «καθαρίσει» ο συνδυασμός του την υπόθεση Δήμος Χίου από την πρώτη Κυριακή.

  Αντίθετα η λιτότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τη διάθεση εισιτηρίων στη ΝΔ. Πιθανόν να οφείλεται και στη σιγουριά που νοιώθει το επιτελείο του κόμματος ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης στο Β. Αιγαίο φαίνεται σύμφωνα με το γκάλοπ να έχει το προβάδισμα. Έτσι φαίνεται να περιμένουν να κινητοποιηθούν τη δεύτερη Κυριακή, αρκεί αυτή να υπάρχει.

Στο συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ του υποψήφιου Δημάρχου Χίου Γιάννη Χαλλιορή προσπαθούν με ιδίες δυνάμεις να καλύψουν μόνο τα άκρως αναγκαία εισιτήρια. Η Ρηγίλλης μπορεί να δήλωσε την υποστήριξη στο συνδυασμό, από ότι φαίνεται όμως στο θέμα των εισιτηρίων μικρή είναι η προσφορά. Ανάλογα έχουν λειτουργήσει και στον περιφερειακό συνδυασμό «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» του Π. Βογιατζή με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χίου τον Παντελή Βρουλή.

Ελάχιστα είναι τα εισιτήρια που διαθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Άλλωστε η τακτική του κόμματος στις εκλογές είναι ότι ο κάθε φίλος- ψηφοφόρος να καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου, με τη σχετική πάντα έκπτωση που προβλέπεται από το νόμο για τις εκλογές.

 

Οινούσσες- Ψαρά

Σημαντικός αναμένεται να είναι εξάλλου και ο αριθμός των ετεροδημοτών που από Αθήνα και Πειραιά θα φτάσουν στα δύο ακριτικά νησιά. Εδώ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν τον πρώτο λόγο. Από την ώρα μάλιστα που και οι 4 συνολικά συνδυασμοί δηλώνουν ανεξάρτητοι, καταλαβαίνει κανείς ότι η παροχή εισιτηρίων από τα κόμματα θα είναι μικρή.

Ενδιαφέρον έχει πάντως το ποσό που θα δηλωθεί ως έξοδα εισιτηρίων στο πρόγραμμα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ του υπουργείου Εσωτερικών!

 

ΠΗΓΗ: Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ