Αρχική Νέα Τοπικά Συνέντευξη τύπου Γιάννη Χαλλιορή- ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Συνέντευξη τύπου Γιάννη Χαλλιορή- ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

42

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Χαλλιορής, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χίου, παρουσία και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.

Εισηγητική τοποθέτηση του Γ. Χαλλιορή

 

Με την ολοκλήρωση των εκλογικών περιοδειών του συνδυασμού μας, σε ολόκληρη τη Χίο και πριν από την Κεντρική ομιλία μας, – που θα γίνει σήμερα Πέμπτη στην Πλατεία Βουνακίου στις 7 το απόγευμα- θεωρήσαμε απαραίτητο να απευθυνθούμε σε εσάς – τους δημοσιογράφους – για τρεις συγκεκριμένους λόγους.

 

1ον) Για να μεταφέρουμε το κλίμα αποδοχής που συναντήσαμε στην πόλη, στον Βροντάδο και τα χωριά μας. Το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί για τη νίκη της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Τα μηνύματα είναι Ελπιδοφόρα. Ο κόσμος συνειδητοποιεί πως περνάμε σε μία νέα εποχή, μία νέα κατάσταση. Είναι το μνημόνιο, είναι τα επαχθή και άδικα μέτρα, είναι η χρεοκοπία, και ο Καλλικράτης.

Όλα αυτά απαιτούν, νέα πρόσωπα, ικανά στη διοίκηση του Δήμου. 

Πρόσωπα που έρχονται να δώσουν και όχι να πάρουν. Απαιτούν νέα αντίληψη, νέο τρόπο σκέψης.

Και αυτό το αντιλαμβάνεται πλέον ο κόσμος. Με τα ίδια πρόσωπα και την ίδια πολιτική συνταγή θα βγει κάτι ακόμα χειρότερο. Δεν θα το επιτρέψουμε.

 

2ον)

Εισπράξαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, στις επιλογές μας, σε επίπεδο συγκρότησης ψηφοδελτίου. Και το βρίσκουμε απόλυτα λογικό αφού, κατά την άποψη πολλών πρόκειται για ένα από τα ποιοτικότερα ψηφοδέλτια που παρουσιάστηκαν ποτέ στη Χίο.

Άνθρωποι καταξιωμένοι, δημιουργικοί, με διαδρομή, διαυγή και κρυστάλλινη. Επιστήμονες, τεχνοκράτες, βγαλμένοι από το κοινωνικό μετερίζι, άνθρωποι της καθημερινότητας, του μόχθου, επαγγελματίες. Νέοι στην ηλικία και την πολιτική.

Τους ευχαριστώ για άλλη μία φορά. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σήμερα μαζί μας και αν και εσείς το επιθυμείτε μπορείτε να τους απευθυνθείτε το λόγο για μία σύντομη δήλωση.

Μόλις το 25% από αυτούς έχουν προηγούμενη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέα και άφθαρτα πρόσωπα, όπως ζητούσε η ίδια η κοινωνία.

 

3ον) Συναντήσαμε κόσμο θυμωμένο- απογοητευμένο- προβληματισμένο, ανθρώπους που σκέφτονται να μη ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Σε αυτούς αφιερώνουμε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας, της Νέας Αντίληψης. Μιλήσαμε μαζί τους και τους εξηγήσαμε ότι η παραίτησή τους, η αποχή ή το άκυρο, εξυπηρετεί μόνο τον κ. Λαμπρινούδη. Τους εξηγήσαμε πως με τη στάση τους επιβραβεύουν όσους θα ήθελαν να τιμωρήσουν. Στο ίδιο πνεύμα μιλήσαμε και με τους νέους μας, προσπαθώντας να τους εμπνεύσουμε ελπίδα, ζητώντας τους ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Μόνο έτσι διαμορφώνεται το μέλλον. Με τους ίδιους στην πρώτη γραμμή.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι ο κ. Λαμπρινούδης εκφράζει τοπικά το μοντέλο των αιρετών που – με την πρακτική τους – χρεοκόπησαν τη χώρα.

Είναι ο γνωστός πολιτικάντης της  δεκαετίας του 80, με μεγάλες ευθύνες για την κατάντια του τόπου. 

Φτάνει πια- καιρός να μπει ένα τέρμα.

 

///////////////