Αρχική Νέα Τοπικά Μεγάλη νίκη Λαμπρινούδη

Μεγάλη νίκη Λαμπρινούδη

16

 

 Μεγάλη και καθαρή νίκη πέτυχε στο Δήμο Χίου ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με ποσοστό που στο μισό των εκλογικών τμημάτων έφτανε στο 58%.

Ο νυν Νομάρχης Χίου αποδείχτηκε ιδιαίτερα δυνατός και δεν επηρεάστηκε διόλου από την όποια δυσφορία των πολιτών προς την κυβερνητική πολιτική.

«Είχαμε πρόγραμμα και οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν» σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ ο κ. Λαμπρινούδης σημειώνοντας ότι πρώτο μέλημα θα είναι η οργάνωση του νέου Δήμου με ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα και την ανακύκλωση.

Το ποσοστό του συνδυασμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 56-60%.
Να σημειώσουμε ότι η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ που αναμένεται να κυμανθεί περί το 35% είχε τη στήριξη της ΝΔ, αλλά πολλά τοπικά στελέχη του κόμματος ήταν υποψήφιοι με τον Π. Λαμπρινούδη. Ενώ δεν κατάφερε ούτε στα αστικά κέντρα του νησιού, που κύρια ήλπιζε, να ανεβάσει αισθητά τα ποσοστά της.

8,5- 10% αναμένεται να κυμανθεί το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης με επεικεφαλής το Μάρκο Σκούφαλο.

 Η Χίος για περιφέρεια

Στις περιφερειακές εκλογές ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή προηγείται με περίπου 42%, του αντίστοιχου του Παύλου Βογιατζή (39%), και σε αυτό σημαντικό ρόλο σίγουρα παίζει και η προσωπικότητα του αντιπεριφερειάρχη της Χίου Κώστα Γανιάρη.