Αρχική Πολιτισμός ΟΜΗΡΕΙΟ: έκθεση του Ν. Συνόδη

ΟΜΗΡΕΙΟ: έκθεση του Ν. Συνόδη

32

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

ΤΟΥ ΟΜΗΡΕΙΟΥ Π.Κ.Δ.Χ.

 

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

 

ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

 

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΤΟΥ Ν. ΣΥΝΟΔΗ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ 26/11/2010.

Εκθεση ζωγραφικής του Νίκου Συνόδη παρουσιάζεται στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου (εγκαίνια στις 7.00 μ.μ.) μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου.
Θέμα της έκθεσης είναι “Από το Αιγαίο στον Αθω”.
Ωρες λειτουργίας της έκθεσης 17.30-20.30 καθημερινά, εκτός Κυριακής και Δευτέρας.

Γνωριμία με τον καλλιτέχνη

Σε κάθε αναφορά στο όνομα του Νίκου Συνόδη έρχεται στο μυαλό του κάθε φιλότεχνου ο πίνακας εκείνος όπου υπάρχει ένας εικαστικός οργασμός που αποκαλύπτει έμμεσα ένα μεγάλο μέρος των πολιτισμικών αγαθών που ζυμωμένα γόνιμα συνιστούν ένα αντιπροσωπευτικό τμήμα της παράδοσης μας .

 Τον Νίκο Συνόδη γνωρίσαμε ως Διευθυντή της ALPHA BANK στη Χίο

.Μυτιληνιός γέννημα θρέμμα (1955) σπούδασε σχέδιο στην Μ.Σ.Κ.Τ .Συνέχισε με ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και αγιογραφίας. ασχολήθηκε με το θέατρο σχολή ΤΡΑΓΚΑ συμμετέχοντας τόσο σε παραστάσεις όσο και στην TV.(1972-2005)

Έχει σκηνοθετήσει σκηνογραφήσει πολλά έργα ΜΗΔΕΙΑ , ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ,ΦΑΥΣΤΑ ,  ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΣΤΟΠ , ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ,Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ και άλλα πολλά.

 Ο Νίκος Συνόδης έχει πλούσια δραστηριότητα και στη ζωγραφική μέσω της οποίας επικοινωνεί σταθερά με το κοινό του από το 1980.Μετά από 20 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμφανίζεται ώριμος  και αισιόδοξος με νέες καλλιτεχνικές ανησυχίες που θα παρουσιάσει στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ από τις 19 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου. Τα εγκαίνεια της ποιο πρόσφατης εικαστικής δημιουργίας με θέμα <ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΤΟΝ ΑΘΩ> περιλαμβάνει ακουαρέλες και αγιογραφίες μεγάλων διαστάσεων με ειδική επεξεργασία, θα γίνουν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ.

Ο Νίκος Συνόδης εμπνέεται από την φύση και το γαλάζιο του Αιγαίου και την αναπαριστά αφαιρετικά ποιητικά με νεορεαλιστικό ύφος ,θέλοντας να υποψιάσει το κοινό του, να το παροτρύνει να <δει> το δυσδιάκριτο πίσω από το εμφανές από τις πινακοθήκες της Μυτιλήνης, Αγιάσου, Μολύβου, Alpha Bank, έως τις γκαλερί Εγγονόπουλος ,Δημόκριτος Ηλιοτρόπιο της Κύπρου. Ο Μυτιληνιός καλλιτέχνης, όπως επισημαίνει η ιστορικός της τέχνης Αθηνά Σχινά, «…επιτρέπει στις θεματικές του επιλογές να λειτουργούν όπως οι λέξεις σε ένα στίχο, ανάλογα με τις θέσεις που καταλαμβάνουν στη σύνθεση και στον τρόπο που παρουσιάζονται. Έτσι αποκτούν κάθε φορά ειδικό περιεχόμενο…»