Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

5

Τρίτη, 9.11.2010

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ερώτηση, σχετικά τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κατέθεσε σήμερα, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, ο Βουλευτής  Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Μουσουρούλης.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

« Το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι, πλέον, παραπάνω από ορατό δεδομένου ότι το τρέχον πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2010. Οι τοπικές κοινωνίες, οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναρωτιόνται, σχεδόν καθημερινά, αν και κατά πόσο υπάρχει κάποιο σχέδιο της Κυβέρνησης για το, υψίστης κοινωνικής σημασίας, πρόγραμμα αυτό. Η άγνοια και, συνακόλουθα, η ανασφάλεια, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους 5.000 περίπου εργαζόμενους στα προγράμματα αλλά και τους πάνω από 110.000 ωφελούμενους (άτομα με ειδικές ανάγκες ή τρίτης ηλικίας).

 Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1.        Ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη συνέχιση της εφαρμογής του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»; Με ποιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες υλοποίησης θα συνεχίσει να λειτουργεί από 1/1/2011 και πως θα χρηματοδοτηθεί.

2.        Ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός για τις δομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί και λειτουργούν αποτελεσματικά αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτές; Με ποιο τρόπο (προϋποθέσεις, καθεστώς) θα εξασφαλισθεί η ομαλή μετάβασή τους»;