Αρχική Απόψεις Aρθρα Επιστολή Ιερέως Μαρκέλλου Μαλαφή

Επιστολή Ιερέως Μαρκέλλου Μαλαφή

13

 

Χίος 23-10-2010

 

 

Επιστολή Ιερέως Μαρκέλλου Μαλαφή

 

Ομολογώ πως είχα ξεχάσει εκείνο το «Άσχετοι» που είχε ειπωθεί από τον Σεβασμιώτατο. Όμως, προ ολίγον ημερών όντας στην Τουρκία, εκδρομή με το ΚΑΠΗ Δήμου Αμανής, ένας γνωστός και φίλος που μένει στην Αθήνα, μου έδωσε ένα «κομμάτι» κάποιας εφημερίδας, που αναφερόταν στο «περί ασχέτων» και με ρώτησε: «είσαι ένας από αυτούς;»…

Αυτό, λοιπόν, με έκανε να φυλλομετρήσω το επίσημο ετήσιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, όπου αναφέρονται όλοι οι Ιερείς και περίπου οι δραστηριότητες αυτών. Βέβαια, ένας μεγάλος αριθμός ιερέων, απλώς, γεμίζει τις σελίδες αναφερόμενοι, μόνον, ως εφημέριοι. Στάθηκα, λοιπόν, στους περί τον Μητροπολίτην Ιερείς. Διαπιστώνω, λοιπόν, πως οι Στεφανιώρος, Πουλιάς, Μουσάς Μανώλης, Μακρής, Μπογής, Τσιμούνης κ.λ.π. απλώς κατέχουν δύο ή τρεις θέσεις – υπηρεσίες, λογικό.

Εκείνο, όμως που κάνει την μεγάλη διαφορά, είναι οι θέσεις και αρμοδιότητες του καθ’ όλα σεβαστού και αγαπητού, ως εφημερίου και οικογενειάρχη, πατρός Δημητρίου Γεόμελου. Μη σας φανεί απίστευτο. Δέκα έξι (16) θέσεις – υπηρεσίες – αρμοδιότητες αναφέρονται στον πατέρα Δημήτριο. Αυτές στο ημερολόγιο. Όμως, υπάρχουν και μη αναφερόμενες αρμοδιότητες – υπηρεσίες περίπου πέντε ή έξι (5 – 6). Αυτά, λοιπόν, βλέποντας δικαιολογώ τον Σεβασμιώτατο να αναφέρεται για ασχέτους, πλην όμως, νομίζω πως μέσα στη χορεία αυτή θα πρέπει να ενταχθούν και οι με τις λίγες αρμοδιότητες Ιερείς. Για τον πατέρα Δημήτριο; ΜΠΡΑΒΟ!.

Σκεπτόμενος, λοιπόν, όλα αυτά, θα έλεγα το εξής. Πράγματι δεν θα βρεθεί κανένας άλλος με τόσες δραστηριότητες.

Θα ήταν καλό, λοιπόν, αφού μέχρι σήμερα, η Χιακή Εκκλησία, δεν τίμησε με κάποια ημερίδα τον πατέρα Δημήτριο, να γίνει πρόταση, έστω, για το βιβλίο «ΓΚΙΝΕΣ».

Τι είναι ο πατήρ Αντώνιος (Παπανικολάου) – ούτε καν αρχιερατικός επόπτης δεν είναι – και γίνεται τόσος λόγος γι’ αυτόν; Δηλαδή επειδή έχει ένα «Κιβωτάκι»; Αυτά!.

 

Ιερέας Μαρκέλλος Μαλαφής