Αρχική Νέα Τοπικά Αντώνης Σαμαράς: στήριξη Βογιατζή για το β’ γύρο

Αντώνης Σαμαράς: στήριξη Βογιατζή για το β’ γύρο

10

Στους πρωταγωνιστές της Απελευθέρωσης της Χίου και των νησιών του Αιγαίου στα 1912, Κουντουριώτη και Δελαγραμμάτικα, αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς που παραβρέθηκε στις σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 98α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του νησιού.

«Τέτοια εποχή, Νοέμβριο του 1912, ο απελευθερωτικός αγώνας για την ενσωμάτωση της Χίου στη μητέρα Πατρίδα μετέτρεψε τα αγκάθια του μαρτυρίου, της σκλαβιάς, σε δάφνες δόξας.

Στην απελευθέρωση τότε με πρωταγωνιστές έναν Κουντουριώτη, ένα Δελαγραμμάτικα, έδωσε φτερά ανάπτυξης και ζωής και Ελλάδας σ’ αυτό το νησί,  το μαρτυρικό και ακριτικό. Ένα νησί το οποίο αδιατάρακτα έδειξε πάντοτε πατριωτικό αίσθημα ευθύνης και διάθεση για ανάπτυξη.

Πιστεύω ότι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, η Χίος θα μπορέσει να αναπτυχθεί, αν όλοι εμείς μαζί αξιοποιήσουμε τα τεράστια πλεονεκτήματα της, όπως είναι ο τουριστικός και πολιτιστικός της πλούτος. Όπως είναι οι καταπληκτικές φυσικές της ομορφιές και τα αγροτικά της προϊόντα τα οποία πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν ακόμα πιο επώνυμα.

Νομίζω ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα και για τη Χίο αλλά θα έλεγα ιδιαίτερα για μένα, μια που έχω τη χαρά να βρίσκομαι εδώ μαζί με τον Παύλο Βογιατζή, του οποίου στις ικανότητες, στην αγάπη για τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, πιστεύω ακράδαντα και ο οποίος σ’ αυτές τις σκληρές ώρες που βρίσκεται ο τόπος μας έχει σχέδιο, έχει γνώσεις, έχει εμπειρίες, προοπτική και πάθος για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, ώστε να είναι ο πρώτος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου», είπε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, ενώ παρόντες ήταν και οι δύο υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Παύλος Βογιατζής (ΝΔ) και Νάσος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ).