Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Π. Βογιατζή για το τέλος της προεκλογικής περιόδου

Δήλωση Π. Βογιατζή για το τέλος της προεκλογικής περιόδου

19

 Συμπολίτισσες και Συμπολίτες των νησιών μας,

Αγωνίστριες και αγωνιστές του Βορείου Αιγαίου,

Φίλες και Φίλοι,

 

 Φτάσαμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Μιας περιόδου δύσκολης για τον τόπο μας. Μιας περιόδου η οποία, όχι με δική μας ευθύνη, στιγματίστηκε από εκβιαστικά διλήμματα. Διλήμματα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών.

 Ταυτόχρονα, όμως, φτάσαμε στο τέλος μιας περιόδου η οποία θα μας οδηγήσει στον Πρώτο Αιρετό Περιφερειάρχη των νησιών μας. Έναν νέο σημαντικό θεσμό, με ενισχυμένες αρμοδιότητες για το μέλλον του τόπου μας.

 Όλο αυτό τον καιρό μιλήσαμε με αληθινές κουβέντες για τον τόπο μας. Παρουσιάσαμε το έργο μας, αλλά και το όραμα και το Πρόγραμμά μας και για τα 10 νησιά του Βορείου Αιγαίου. Δημιουργήσαμε μια ομάδα με εκλεκτούς, έντιμους και έμπειρους συμπολίτες μας οι οποίοι με τη σειρά τους, ξεχώρισαν και αρίστευσαν στις τοπικές κοινωνίες την προηγούμενη Κυριακή.

 Αυτή τη δεύτερη επαναληπτική Κυριακή των Αυτοδιοικήτων εκλογών, όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να προσέλθουμε στην κάλπη. Να συμμετάσχουμε ενεργά για να στηρίξουμε τα νησιά μας. Να επιλέξουμε με τη θετική μας ψήφο, το καλό των νησιών μας.

 Για τον «Αγώνα για τα νησιά μας», η επιβράβευση των συμπολιτών μας την πρώτη Κυριακή, μας δίνει αισιοδοξία για το αύριο. Μας γεμίζει πίστη και πάθος, ότι οι νησιώτες συμπολίτες μας επικρότησαν τη δική μας ενωτική αυτοδιοικητική πρόταση που έχει ως επίκεντρο τη συλλογική και ατομική πρόοδο των συμπολιτών μας. Που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

 Επικρότησαν τη δική μας προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε μπροστάρηδες στους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες για τα προϊόντα μας και όλα αυτά που μας αξίζουν.

 Για εμάς, στον «Αγώνα για τα νησιά μας» τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Δεν είναι κόκκινα, πράσινα ή μπλε. Και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

 Ο Αγώνας για τα Νησιά μας, απευθύνεται σε όλους τους νησιώτες συμπολίτες μας, ανεξάρτητα με την πολιτική τους προέλευση. Γιατί εμείς, δε βάζουμε εκβιαστικά διλήμματα. Ούτε τρομοκρατούμε τους συμπολίτες μας.

 Εμείς, επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Τις ίσες ευκαιρίες που μας αξίζουν. Εμείς, επιλέγουμε να είναι η φωνή μας, η φωνή των όλων των συμπολιτών μας. Γιατί έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε με ήθος και επιχειρήματα. Όχι, με επίθετα και επιχείρηση αποπροσανατολισμού. Εμείς ήρθαμε να προσθέσουμε και να πολλαπλασιάσουμε και όχι να διαιρέσουμε και να αφαιρέσουμε.

 Αυτή είναι η δική μας ξεχωριστή αντίληψη για το μέλλον των νησιών μας.

 

 Συμπολίτισσες και Συμπολίτες των νησιών μας,

Αγωνίστριες και αγωνιστές του Βορείου Αιγαίου,

 

 Την προηγούμενη Κυριακή, τιμήσατε την πρότασή μας. Τιμήσατε τον «Αγώνα για τα νησιά μας». Τώρα είναι ώρα, για μια ακόμη φορά, την Κυριακή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην αφήσουμε καμία ψήφο να χαθεί.

 Για να είναι η φωνή μας δυνατή. Για να σταθούμε δυνατοί και με πίστη σε όλα όσα μας αξίζουν. Για να σταθούμε απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να εμποδίσει την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών μας.

 Αφήνουμε πίσω τις διαχωριστικές γραμμές και βάζουμε τον τόπο μας, πάνω από όλα. Την Κυριακή, η Περιφέρειά μας, ξεκινάει μια νέα σελίδα.

 Την Κυριακή, η φωνή μας, θα είναι η δύναμή μας.

Είναι η δύναμη όλων των νησιωτών συμπολιτών μας.

Για μας, τη γενιά μας και τα παιδιά μας.

 

Παύλος Βογιατζής, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου του συνδυασμού “ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ”