Αρχική Νέα Τοπικά Γιώργος Καμίνης: με Χιώτικες ρίζες ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων

Γιώργος Καμίνης: με Χιώτικες ρίζες ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων

18

“Οι Χιώτες πάντα πρώτοι”!
Η φωνή από το πλήθος την ώρα που ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων έκανε τις πρώτες δηλώσεις του, θύμισε ότι ο Γιώργος Καμίνης έχει ρίζες Χιώτικες, από το Βροντάδο.
«Ξεκίνησα χωρίς κομματική ταυτότητα και θα συνεχίσω χωρίς κομματική ταυτότητα». Με τα λόγια αυτά ,ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλωσόρισε χθες το απόγευμα τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του «δικαιώματος στην πόλη» στα γραφεία του συνδυασμού.

Ο Γιώργος Καμίνης τόνισε την ανάγκη να συνεχισθεί το πολυκομματικό εγχείρημα για το δήμο της Αθήνας: «Κερδίσαμε την πόλη, είπε χαρακτηριστικά, κι αυτό ήδη έχει εγγραφεί ως υποθήκη. Δεν παραμερίσθηκαν απλώς οι κομματικές ταυτότητες .Εδώ, εμείς , παλέψαμε και καταφέραμε να χτίσουμε ακόμη μια: Του πολίτη που μπορεί να ξεπερνά τα παραδοσιακά στεγανά και να κινητοποιείται μαζί με άλλους χωρίς να εμποδίζεται από διαχωριστικές γραμμές».

Ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε να υπάρξει άμεσα («από αύριο») ενεργοποίηση όλων των στελεχών του συνδυασμού ώστε να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως «κερδίσαμε τη μάχη, αλλά ο πόλεμος για την Αθήνα τώρα αρχίζει».

 

 

Ποιος είναι ο Γ. Καμίνης (στη φωτογραφία στο βήμα του ΟΜΗΡΕΙΟΥ το 2003)

Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη ΗΠΑ.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Απρίλιο του 1980. Τον Οκτώβριο του 1982 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Diplôme d ´études approfondies ( DEA ) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Université de Paris II . Τον Ιούνιο του 1989 υποστήριξε διδακτορική διατριβή ( Doctorat d ´ Etat en Droit ) στο Πανεπιστήμιο Paris I , με θέμα τις συνταγματικές όψεις της μετάβασης από τη δικτατορία στην δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ισπανία (« La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne »). Ξένες Γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Το Νοέμβριο του 1982 προσλήφθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β΄ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέχθηκε λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιούνιο του 1998 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής.

Από τον Σεπτέμβριο του 1989 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Κοινοβουλευτικών Μελετών και Ερευνών της Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, είναι Δικηγόρος Αθηνών. Διετέλεσε B οηθός Συνήγορος, υπεύθυνος του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 1998 έως το Μάϊο 2003, οπότε και εξελέγη ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη.Η θητεία του ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο 2008

Τον Δεκέμβριο του 2008 ο κ. Καμίνης εκλέχθηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen) Τον Ιούνιο του 2009 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη (International Ombudsman Institute)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

M έλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, καθώς και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Σύγχρονα Θέματα .

ΕΡΓΟ

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και δύο βιβλία:

1. La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne (Librairie Générale de Droit et de Jurisprudence, Paris, 1993, Bibliothèque Constitutionnelle et de Science Politique, tome 76). Πρόκειται για τη διδακτορική του διατριβή, η οποία τιμήθηκε το 1990 από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Παρισίων με το βραβείο « Paul Deschanel ».

2. Παράνομα αποδεικτικά μέσα και συνταγματική κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων ( Οι αποδεικτικές απαγορεύσεις στην ποινική και την πολιτική δίκη ), Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα (Σειρά: Μονογραφίες Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου, Διεύθυνση: Π. Δ. Δαγτόγλου), Αθήνα – Κομοτηνή 1998.