Αρχική Ομογένεια Μητροπολιτικός Σύλλογος Καρδαμυλίων Αμερικής- χοροεσπερίδα στο Μανχάταν

Μητροπολιτικός Σύλλογος Καρδαμυλίων Αμερικής- χοροεσπερίδα στο Μανχάταν

70

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Μπρούκλιν,  16 Νοεμβρίου, 2010

 

Ο Μητροπολιτικός Σύλλογος Καρδαμυλίων Αμερικής, ο αρχαιότερος Καρδαμυλίτικος Σύλλογος, συμπληρώνει εφέτος 75 χρόνια από την ίδρυση του.

Η προσφορά του προς τα μέλη μας και προς την Γενέτειρα ήταν και εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Άρχισε το 1935 βοηθώντας τους Καρδαμυλιτες μετανάστες στην Νέα Υόρκη και συνέχισε αμέσως μετά  τον πόλεμο συνεισφέροντας στην ανοικοδόμηση των Καρδαμύλων.  Σήμερα, σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση των δεσμών των Καρδαμυλίων του εξωτερικού με τις ρίζες τους. Είναι έργο δύσκολο αλλά αναγκαίο και ιερό.

Το καλοκαίρι στα Καρδάμυλα ο Δήμος Καρδαμυλων, έπ’ ευκαιρία της 75ης επετείου, τίμησε τον Σύλλογο για την προσφορά του στην Πατρίδα και στις 11 Δεκεμβρίου, 2010, στο πολυτελές ξενοδοχείο The New York Palace του Μανχάταν, θα γιορτάσουμε την ιστορική αυτή επέτειο με μεγάλη Χοροεσπερίδα παρουσία του Δημάρχου Καρδαμύλων και άλλων Αμερικανών και Ελλήνων επίσημων.  

Η Χοροεσπερίδα θα είναι ιδιαίτερα λαμπρή γιατί θα τιμήσουμε, με το Καρδαμυλίτικο Βραβείο Προόδου, ένα πολύ σπουδαίο Καρδαμυλίτη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Απανταχού Καρδαμυλίων και Μεγάλο Ευεργέτη των Καρδαμυλων, καπετάν Νικόλαο I. Φράγκο. Ο καπετάν Νικόλας έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί επανειλημμένως δια τις επαγγελματικές του επιτυχίες και για την προσφορά του προς την Ελληνική Ναυτιλία. Τα Καρδάμυλα τον τιμούν ως κτήτορα της σχολικής πτέρυγας «Στέλλα Ν. Φράγκου» του Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρου και ο Σύλλογος μας επιπλέον τιμά τον καπετάν Νικόλα για την αγάπη του για τα Καρδάμυλα, που έχει μεταδώσει στα παιδιά και τα εγγόνια του. Η αγάπη για τα Καρδάμυλα είναι η αξία που τα μέλη μας τιμούν ιδιαίτερα.

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

 

 

Ιωάννης Γλύπτης                                                         Μαρία Σκαρβέλη

Πρόεδρος                                                                    Γραμματέας