Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για τη Σύνοδο Κορυφής στη ΛΙΣΑΒΟΝΑ και το νέο Δόγμα...

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για τη Σύνοδο Κορυφής στη ΛΙΣΑΒΟΝΑ και το νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ

15

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κοινοβουλευτική Ομάδα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

     Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά ετοιμάζονται να δεσμεύσουν πραξικοπηματικά τη χώρα στο νέο, επικίνδυνο για την ειρήνη και για τα δικαιώματα των πολιτών, δόγμα του ΝΑΤΟ.

Το Σαββατοκύριακο στη Λισαβόνα η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα εγκρίνει το Νέο Στρατηγικό Δόγμα. Με αυτό το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τον ρόλο διεθνούς επόπτη για ζητήματα ασφάλειας με τη δυνατότητα να επεμβαίνει στρατιωτικά όπου γης, ακόμα και σε χώρες μέλη του. Ουσιαστικά το νέο δόγμα υποκαθιστά και περιθωριοποιεί τον ΟΗΕ, στρατιωτικοποιεί τις διεθνείς σχέσεις και επισημοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αυτό θα επιφέρει αύξηση των εξοπλισμών, νέες εντάσεις και νέους πολέμους. Όπως συνέβη και με την επιδρομή στο Αφγανιστάν, οι χώρες μέλη, μαζί και η Ελλάδα, θα αναλάβουν την υποχρέωση να στέλνουν στρατιώτες τους σε διεθνείς εκστρατείες. Ήδη ο Γενικός Γραμματέας καλεί τα μέλη του ΝΑΤΟ να μη μειώσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες. Το ΝΑΤΟ, στο όνομα των «ηλεκτρονικών απειλών» θα αναλάβει την επιτήρηση των τηλεπικοινωνιών και του «κυβερνοχώρου». Προετοιμάζεται μια νέα εφιαλτική κατάσταση παρακολούθησης όλων μας.

Με το νέο δόγμα το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας», κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο σε συνεργασία με τη Ρωσία. Η περιοχή μας θα τεθεί υπό αυστηρή επιτήρηση με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Εγκαίρως η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή και να αναλάβει η Κυβέρνηση δεσμεύσεις ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Η Κυβέρνηση αρνήθηκε. Η διαδικασία της έγκρισης του Νέου Δόγματος έγινε εν κρυπτώ με αποκλεισμό των Κοινοβουλίων και της δημοσιότητας.

Με διαδικασίες πιο αντιδημοκρατικές και από αυτές του «Μνημονίου», ο Πρωθυπουργός θα δεσμεύσει με την υπογραφή του τη χώρα μας σε ένα νέο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύμφωνο πραξικοπηματικά, χωρίς τη γνώμη και την ψήφο της Βουλής.

Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις η ανάγκη να διαλυθεί η ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ γίνεται επιτακτικότερη. Η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν τον Οργανισμό και δεινά επέφερε και μας κάνει συνένοχους σε διεθνή εγκλήματα.

Το Σαββατοκύριακο στη Λισαβόνα, την ώρα που Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί θα εγκρίνουν τη νέα στρατοκρατική τάξη πραγμάτων, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ευρώπη θα διαδηλώσουν κατά του νέου δόγματος και υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ, κατά του μιλιταρισμού και υπέρ του αφοπλισμού, κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών. Καλούμε όλους και όλες που νοιάζονται για την ειρήνη, για τη δημοκρατία, για τα δικαιώματα να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Να απαιτήσουμε να μην υπογράψει η Kυβέρνηση το Νέο Δόγμα, να απεμπλακεί αμέσως η χώρα μας από τις δήθεν ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα από τον βάρβαρο πόλεμο στο Αφγανιστάν, και να μη συμμετάσχει σε νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.

 

18 Νοεμβρίου 2010

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση