Αρχική Απόψεις Aρθρα Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Αριστερά: Το «νέο σχολείο» του Μνημονίου είναι...

Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Αριστερά: Το «νέο σχολείο» του Μνημονίου είναι εδώ

29

 

    

                        Το «νέο   σχολείο» του  Μνημονίου είναι εδώ.

 

Συναδέλφισσες, -οι

    Το Υπουργείο, αγνοώντας το εκπαιδευτικό κίνημα, άλλαξε τη λειτουργία 800 σχολείων, δημιουργώντας  έτσι σχολεία  δύο ταχυτήτων.  

  Προσπαθεί έτσι να οικοδομήσει ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, στους στόχους και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.  και   να το παραδώσει στις δυνάμεις της αγοράς.

    Η λειτουργία των 800 αυτών σχολείων, που προγραμματίστηκε να γίνει «χωρίς δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό», στηρίχτηκε στην πρόσληψη εκπ/κών ειδικοτήτων με ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε προγράμματα(ΕΣΠΑ), μη γνωρίζοντας οι εκπ/κοί- που αντιμετωπίζονται ως ένα φθηνό, εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό- το πώς, πόσο και πότε θα πληρωθούν, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα και απλήρωτοι μέχρι τώρα.

    Ενώ έκαναν τις αιτήσεις προτίμησης πρόσληψης με βάση το καθεστώς εργασίας των αναπληρωτών που υπήρχε, σήμερα τους λένε ότι θα πληρώνονται ανάλογα με τις ημέρες και τις ώρες που εργάζονται.

     Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι δε θα πληρώνονται τις αργίες, στις διακοπές του Πάσχα και των Χριστουγέννων κ. λ. π. Επίσης, δε θα παίρνουν 25 ένσημα για κάθε μήνα και ότι δε θα πληρώνονται τακτικά όπως οι κανονικοί αναπληρωτές, αλλά όποτε συμπληρωθούν οι καταστάσεις παρουσίας και ημερολογίων όλων των σχολείων ή όποτε ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η καθιέρωση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση και η αποδόμηση του ενιαίου και  δημόσιου χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος   σε όλο της το μεγαλείο!

 

Ζητάμε  :

·        Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση

·        Σύσταση νέων οργανικών θέσεων για κάθε αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία και κάλυψή τους με μαζικούς μόνιμους διορισμούς

·        Άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών στους συναδέλφους μας

·         Να αποσυρθεί η απαράδεκτη σύμβαση.  Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ να μετατραπούν σε προσλήψεις από τον τακτικό προϋπολογισμό.

 

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά  στην απεργιακή κινητοποίηση, τη στάση εργασίας και στις συγκεντρώσεις  τη Δευτέρα 22 του Νοέμβρη.

 

Με όπλα  τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και τη δύναμη του αγώνα ,

να γίνει η φωνή μας κραυγή και η οργή μας δύναμη ώστε να νικήσουν οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

                                

                                                                                                                             Νοέμβρης 2010

Διαφήμιση