Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια: εγκρίθηκαν τα σχέδια σύμβασης έργων για σχολεία της Χίου

Περιφέρεια: εγκρίθηκαν τα σχέδια σύμβασης έργων για σχολεία της Χίου

7

 

                                        Μυτιλήνη: 19/11/2010

                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου εγκρίθηκαν τα σχέδια σύμβασης και η διαδικασία ανάθεσης των παρακάτω έργων:

 1.     «Βελτίωση Κτιριακών Υποδομών στο 1ο Γυμνάσιο Χίου» συνολικού προϋπολογισμού 909.582,54 ευρώ.

2.     «Προσθήκη και Βελτίωση Αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου» συνολικού προϋπολογισμού 452.401,96 ευρώ.

3.     «Αντισεισμικός Έλεγχος και Σχεδιασμός Διδακτηρίων Δήμου Χίου – 7ο Δημοτικό Σχολείο» συνολικού προϋπολογισμού 526.995,13 ευρώ.

4.     «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πόλεως Σάμου» προϋπολογισμού 3.456.717,41 ευρώ.

            Σύμφωνα με δήλωση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου «Πρόκειται για έργα που έχουν μεγάλη σημασία για την πορεία αναβάθμισης των νησιών μας. Τα τέσσερα αυτά έργα, με την ολοκλήρωσή τους, θα δώσουν μια σημαντική ώθηση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων τόσο της Χίου όσο και στο Βαθύ της Σάμου. Η σημασία της εκπαίδευσης στα ακριτικά νησιά μας είναι κάτι που έχω επισημάνει επανειλημμένα. Η δουλειά που επιτελείται από δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία της Περιφέρειας είναι αξιοσημείωτη και οφείλει να πραγματοποιείται μέσα σε πλαίσια ασφάλειας. Όσον αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Βαθέος πρέπει να σημειώσω ότι είναι ακόμη ένα βήμα, από τα πολλά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για την εξοικονόμηση και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού στα νησιά μας».