Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Η Ελπίδα Τσουρή για τον Οίκο Ναύτου: άμεση πρόσληψη 2 ελεγκτών γιατρών

Η Ελπίδα Τσουρή για τον Οίκο Ναύτου: άμεση πρόσληψη 2 ελεγκτών γιατρών

7

 

 Δελτίο Τύπου

 

Χίος, 19 Νοεμβρίου 2010

 Μετά την ενημέρωση τόσο από τους συνταξιούχους του Ο. Ν. Χίου, όσο και από τον Λιμενάρχη και τους εργαζόμενους, σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του παραρτήματος, η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή, σε συνάντηση με την Πρόεδρο του Οργανισμού, συζήτησαν τις λύσεις που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν.

Αυτές είναι:

 

  1. Πρόσληψη δύο ελεγκτών ιατρών, με οκτάμηνη σύμβαση, η διαδικασία της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβρη. Μετά απ’ αυτήν, οι μόνιμοι ιατροί του παραρτήματος, θα επιτελούν θεραπευτικό και μόνο έργο.
  2. Πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2011.
  3. Με δεδομένο ότι οι οργανικές θέσεις του ΠΟΝ Χίου είναι μόνο 10, θα τροποποιηθεί ο Οργανισμός, με μεταφορά 7 οργανικών θέσεων στο ΠΟΝ Χίου, ώστε να καλύπτονται μελλοντικά οι ανάγκες από μόνιμο προσωπικό.
  4. Έχει, ήδη, αποφασιστεί η πρόσληψη εποχικού προσωπικού, για το έτος 2011.
  5. Για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, έχει ζητηθεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου, η μηχανογραφημένη υποβολή των λογαριασμών των μελών του, καθώς και η μελλοντική μηχανογραφημένη υποβολή των λογαριασμών των λοιπών συμβεβλημένων παρόχων υγείας (ιατρών και διαγνωστικών κέντρων).

 

Τέλος, από τη Χίο θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της δημιουργίας ατομικού ιατρικού φακέλου των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου.

 

 

 

Από το γραφείο τύπου